Geekbench 3: nieuwe benchmarktests, nieuw uiterlijk in iOS 7-stijl

Geekbench 3 is een vernieuwde versie van het benchmarktool voor iOS, maar ook voor Mac, Windows en Android. Geekbench 3 heeft nieuwe en verbeterde tests.

geekbench-3Primate Labs heeft voor het eerst sinds jaren een grote update van Geekbench voor iOS, OS X, Windows en Android uitgebracht. In 2007 verscheen Geekbench 2.0 op verschillende platformen en sindsdien zijn er alleen kleine tussentijdse updates geweest. Geekbench is een onmisbaar hulpmiddel voor hardwaretesters om de prestaties van apparaten onderling te vergelijken. Met de iOS-versie kun je bijvoorbeeld kijken in hoeverre de iPhone 5 beter presteert dan die van de iPhone 4S bij grafisch zware taken. Geekbench 3 heeft een nieuw uiterlijk gekregen, dat goed aansluit op het design van iOS 7.

Eigenlijk komt de Geekbench-tool nog beter van pas op Android-toestellen, waar het door verschillen in specs en optimalisaties veel moeilijker is om te achterhalen welk toestel het best presteert op verschillende vlakken.

Geekbench 3 heeft 12 compleet vernieuwde benchmarktests gekregen. Ze zijn een betere afspiegeling van de gebruiksscenario’s in de werkelijke wereld. Er zitten ook een aantal nieuwe benchmarktests in, die zijn gemodelleerd naar de huidige processorintensieve taken. Ze hebben te maken met encryptie, beeldbewerking, simulatie van fysieke processen en signaalverwerking. Bovendien is er een vernieuwd scoresysteem ingevoerd, waarbij beter onderscheid wordt gemaakt tussen single-core en multi-core. Het betekent voor hardwaretesters wel dat ze hun tests opnieuw moeten uitvoeren, want de nieuwe scores zijn niet meer compatibel met die van Geekbench 2. In de iOS-versie van Geekbench 3 worden benchmarks nu automatisch gearchiveerd. Er zit ook Dropbox-integratie in om de resultaten makkelijker te kunnen opslaan en verder te verwerken op bijvoorbeeld een computer. Vergelijken van de toekomstige iPhone 5S met de originele iPhone is helaas niet meer mogelijk

Downloaden: Geekbench 3 (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

geekbench-3-desktop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2013, 10:39
Categorie Naslagwerken
Onderwerp geekbench

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.