App Gemist: Pesten HD, Showcase App, Boodschapp en meer

In de eerste week van 2012 zijn er heel wat nieuwe apps uitgebracht voor de iPad, zoals Boodschapp waarmee je voedingswaarden van boodschappen kan controleren. En met Showcase App stel je stijlvol een portfolio samen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ipad-app-weeklyApple’s testteam is terug van vakantie, werkt weer op volle toeren en laat de eerste apps dit jaar alweer toe in de App Store. In de eerste week van 2012 zijn er al heel wat apps die de revue passeren op iPadclub. Zoals we elke zaterdag doen, kiezen we de leukste, beste en meest besproken apps van afgelopen week er ervan uit zodat je geen belangrijke nieuwe app hoeft te missen. Deze week onder meer een applicatie om je boodschappen mee te controleren op voedingswaarden.

AW Gorilla Workout iPadGorilla Workout en Fitness – Januari: tijd om weer te gaan sporten! In de App Store zijn twee apps te vinden waarmee je dat nu relatief goedkoop kunt doen: Gorilla Workout en Fitness for iPad. Gorilla Workout werd door Apple gekozen als een van de beste gezondheid- en fitness-apps voor de iPad. Je kunt ermee gewicht verliezen, spieren opbouwen en meer energie kweken. Apparatuur heb je er niet voor nodig: er zijn meer dan 40 oefeningen die je zonder verdere voorbereidingen en zonder fitnessspullen kunt gaan doen.
Downloaden: Gorilla Workout en Fitness (€1,59)

AW Paperboy iPadPaperboy – Met de iPad-app Paperboy kun je een aantal internationale gratis kranten lezen, waaronder ook de Nederlandse Metro, Spits en De Pers. Eenmaal ingesteld downloadt Paperboy de laatste kranten, waardoor je ze ook kunt lezen op een moment dat je iPad geen internetverbinding kan gebruiken. Dit is niet de eerste app waarmee je gratis kranten kunt lezen: in november bracht AKO nog een update voor de MagWorld-app uit, die het mogelijk maakt om dezelfde kranten te bekijken.
Downloaden: Paperboy (gratis)

AW Showcase App iPadShowcase App – Er zijn meerdere applicaties op de iPad om al je eigen werk mee te kunnen presenteren in een portfolio, maar die zijn vaak behoorlijk aan de prijs. Ze hanteren bijvoorbeeld verplichte abonnementskosten na een maand proeftijd of zijn relatief duur in aanschaf. De nieuwe Nederlandse iPad-app Showcase App is een stuk voordeliger. Het laat je gratis hoge resolutie-foto’s tot en met 5MB uploaden, rekent geen abonnementskosten en kost eenmalig 2,39 euro.
Downloaden: Showcase App (€2,39)

AW Spits Krant iPhone iPod touchSp!ts krant – Het is bijna mosterd na de maaltijd gezien je de gratis krant al in AKO MagWorld en Paperboy kan downloaden, maar Sp!ts heeft nu ook een eigen applicatie voor de iPad en iPhone uitgebracht. De app heeft wel wat voordelen ten opzichte van de concurrenten. Zo wordt het laatste nummer automatisch snel gedownload en kun je met een inhoudsbalk vlot naar verschillende rubrieken van de krant. Ook kan je artikelen in een aparte iPad-layout bekijken.
Downloaden: Sp!ts krant (gratis)

AW TNW for iPadThe Next Web – The Next Web is een website voor mensen die gek zijn op business- en technieuwtjes. De van oorsprong Nederlandse website is inmiddels wereldwijd actief en een geduchte concurrent voor sites als TechCrunch en Mashable. Sinds kort is het nieuws ook op de iPad te lezen. Hoewel de app al sinds 15 december in de App Store te vinden is, doet de website nu pas een aankondiging. Gelukkig is het nieuws dat je in de TNW for iPad-app kunt lezen een stuk minder belegen.
Downloaden: TNW for iPad (gratis)

AW Persona iPadPersona/ – Apps die sociale netwerken en je eigen nieuwsbronnen aggregeren en in een sjieke papier-achtige vorm gieten zijn populair. Dat bewijst de populariteit van de iPad-app Flipboard wel. Persona/ is een gloednieuwe app die ongeveer hetzelfde doet. Je voert je RSS, Google Reader, Twitter, Facebook, Tumblr en Instagram-gegevens in en voortaan kun je alle laatste berichten uit die netwerken in één app lezen. In het geval van Facebook en Twitter fungeert Persona/ zelfs als cliënt en kun je privéberichten, chats en mentions teruglezen.
Downloaden: Persona/ (gratis)

AW The Holland Guide iPadThe Holland Guide – Een leuk en veelzijdig naslagwerk, dat wil The Holland Guide zijn voor internationale mensen die door hun werkgever voor een langere periode in Nederland worden neergezet om te werken. Expats dus; een doelgroep die varieert van buitenlandse studenten tot ambassadepersoneel. Het speciaal voor de iPad vervaardigde werk bestaat uit tien onderdelen. De app is daarbij gebaseerd op The Holland Handbook, een boek dat hetzelfde doet sinds 2000.
Downloaden: The Holland Guide (€15,99)

AW Boodschapp iPhone iPod touchBoodschapp – Is de groentesoep van het premium-merk wel beter dan die van het huismerk, of kan je er de volgende keer op besparen? De nieuwe Nederlandse applicatie Boodschapp beantwoordt dergelijke vragen. Het biedt een index van ruim 3600 producten van de Albert Heijn, C1000 en Jumbo. Je scant de streepjescodes van producten met de camera van de iPad of zoekt ze op in de productenlijst van de app en je ziet meteen hoeveel alternatieven de supermarkt voorhanden heeft en welke van het stel de beste voedingswaarde biedt.
Downloaden: Boodschapp (gratis)

AW Pesten HD iPadPesten HD – Zeven is kleven, A verandert richting en na een joker pak je vijf kaarten. Misschien wel het bekendste kaartspelletje voor jong en oud, leent zich natuurlijk prima voor de iPad. Pesten HD van de Nederlander Robin Knip zorgt ervoor dat je het kaartspel ook op de iPad kan spelen, voorzien van de bekendste Nederlandse regels. Het spel kan zowel offline als online gespeeld worden. Je kan zelfs een potje tegen de computer spelen terwijl je wacht op een online medespeler.
Downloaden: Pesten HD (€1,59)

AW Sullivan's List NL iPadSullivan’s List NL – De Sullivan’s List is een lijst met 100 noemenswaardige, rare evenementen die over de hele wereld plaatsvinden. De iPad-app ervan bestaat al een tijd lang in het Engels, maar er is ook een Nederlandse variant die volledig gratis wordt aangeboden vanwege een sponsordeal. De app beschrijft de evenementen samenvattend in verschillende kaders en toont er foto’s van in volledig beeld.
Downloaden: Sullivan’s List NL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:46
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.