Gameklassiekers van Sierra via iPad-browser speelbaar

Sarien brengt klassiekers van Sierra Adventures naar de iPad-browser. Diverse klassiekers zijn via Safari speelbaar op de iPad.

ipad sierraLeisure Suit Larry, Space Quest en Gold Rush! zijn klassieke games die de echte liefhebbers nog wel zullen kennen. Door de opkomst van touchscreen-games zijn de klassieke point and click-games wat naar de achtergrond verdwenen. Maar helemaal vergeten zijn ze niet, want sinds kort is het mogelijk om de games van Sierra op je iPad te spelen. Het werkt via de browser, dus je hoeft er geen apps voor te installeren. Je hoeft er zelfs niets voor te betalen: de genoemde games zijn gratis te spelen en maken optimaal gebruik van het iPad-touchscreen.

sarien sierra adventureDe games werken alleen goed op de iPad, niet op de iPhone. Sarien.net (Martin Kool) biedt de eerste drie King’s Quest-games, de eerste twee Police Quest-games en Leisure Suite Larry online aan, waarbij het zelfs mogelijk is om multiplayer-sessies te spelen.

De maker heeft goedkeuring van de originele ontwikkelaars van de games, maar voorzover bekend nog niet van Activision. Er is dus nog kans dat de games na verloop van tijd weer offline moeten worden gehaald. De website gebruikt de inmiddels bekende boekenplank-interface.

Meer info: Sarien

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2011, 10:58
Categorie Games
Onderwerpen game, ipad, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.