Game-update: update voor Tetris, gratis Dream:scape, Puzzle Family en Game van de Week

Voor de ontdekkers, voor de blokjesstapelaars, voor puzzelende familie's en voor degenen die willen weten wat het beste spel is voor de iPhone en iPod touch deze week: de iPhoneclub Game-update.

GU VR Puzzle family headerAls je, net als wij, nog steeds bezig bent met Tiny Tower en onze vorige Game van de Week over het runnen van een middelbare school een warm hart toedraagt, dan heb je eigenlijk al je handen vol aan het volgende: de micromanagementspellen Game Dev Story en Hot Springs Story zijn tijdelijk te downloaden voor slechts 79 eurocent. De ontdekkers, de blokjesstapelaars, de puzzelende familie’s en de nieuwsgierigen naar de Game van de Week worden van harte uitgenodigd om verder te klikken.

Avonturenspel Dream:scape heeft Lite-versie

Dreamscape voor iPhone iPod touchDream:scape, een van de technisch meest geavanceerde spellen op de iPhone en iPod touch, heeft een gratis te proberen broertje gekregen. Dream:scape Lite geeft een voorproefje op het mysterieuze ontdekkingsspel en laat je al even rondlopen door het grote open platteland. In het volledige spel graaf je door de dromen van de hoofdpersoon en kom je oog in oog te staan met nachtmerries en raadsels. In de gratis versie… doe je dat wat korter. Dreamscape wordt hoog gewaardeerd in de App Store heeft heeft behoorlijke uitschieters naar beneden van mensen die het spel niet krijgen opgestart. Zoals altijd is het raadzaam even je iPhone te rebooten en dan zou het moeten werken. Mooi spelletje. Zelfs onze Game van de Week geweest.
Downloaden: Dream:scape Lite (gratis)

Tetris krijgt flinke opknapbeurt

GU VR Tetris update iPhone iPod touchEA’s Tetris-reïncarnatie voor de iPhone en iPod touch had op de basis na niet zo gek veel met het originele Tetris van doen. De touch-besturing werkt veel minder nauwkeurig dan gewenst als je in rap tempo blokken wil draaien en behalve een normale stand is er een modus waarin power-ups de hoofdrol hebben. De update die net is uitgekomen maakt echter veel goed. Er is een endless modus die oneindig doorgaat na level 16, waar de normale stand ophield. Dat is bijna niet te doen met de besturing, dus daarom hebben ze ook die aangepast. Je kan je vinger nu omhoog wippen om een blokje op zijn plaats te houden. De ondersteuning voor Retina-beelden (leest u mee, Bejeweled 2?) maakt dat het spel er scherper uitziet op de iPhone 4 en laatste generatie iPod touch en, jawel, de officiële Tetris-themamuziek Korobeiniki is in het spel verwerkt. Je vindt hem onder de opties. Het zorgt er nog steeds niet voor dat Tetris voor de iPhone subliem stuurt, maar wat is het toch fijn dat apps twee jaar na verschijning nog bijgeschaafd worden.
Downloaden: Tetris (€0,79)

Nieuw en ‘gratis’: Puzzle Family

GU VR Puzzle Family iPhone iPod touchNou, we houden toch zo van gratis spellen met een verdienmodel erachter? Ja toch? Kwam vanochtend nog uit een onderzoek: er wordt momenteel meer geld in ‘freemium’ games gestopt dan betaalde spelletjes op de iPhone en iPod touch. Nou, dan kunnen we ons hart ophalen met Puzzle Family hoor. Een collectie puzzelspellen voor het hele gezin, zegt de ontwikkelaar erover. En dat klopt, mits dat gezin bereid is HONDERD uur in een puzzelspelletje te stoppen totdat je de volgende vrij kan spelen. Zie je, aan het begin mag je een spelletje kopen voor muntjes. Daarna kunnen spellen pas voor 1200 munten per spel worden vrijgespeeld. Maar je mag ze ook kopen hoor, geen zorgen. Voor 5000 munten betaal je slechts 3,99 euro. In ons eerste spelletje ‘blokjes van dezelfde kleur bij elkaar smijten’ (klinkt enigszins bekend, niet?), hebben we twee potjes gespeeld en daar deden we een klein kwartier over. Het resultaat? Vijftien munten! Vijftien! Van de 1200! Wij gaan hard, wij gaan lekker… dit weer van onze iPhone verwijderen.
Downloaden: Puzzle Family (gratis)

Game van de Week: Zookeeper DX Touch Edition

Game van de WeekDe Game van de Week op iPhoneclub is een match-3 geworden. Gewoon, zo’n match-3 uit het genre waar er al honderden van zijn op de iPhone en iPod touch. En Zookeeper DX Touch Edition doet op het oog nog niks anders ook. Je zet drie gelijkgekleurde beestjes op een rij, ze verdwijnen van het speelveld en nieuwe beestjes schuiven in het veld. Voordat je boos wordt en je het vizier richt op onze royale Game-update test-en-relax-bank, eerst even dit: je weet alleen waar we het over hebben als je Zookeeper DX Touch Edition hebt gespeeld. Dit is niet zomaar een match-3, nee, het is de puurste van allemaal. Er is geen spel in dit genre dat zo snel reageert op je handelingen en waarin je zo snel en zoveel blokjes tegelijk van het veld kan ruimen. Zookeeper is niet zomaar een spelletje spelen; Zookeeper is een ommetje maken met je gedachten terwijl je naar het scherm staart in de poging een highscore te verbeteren. De twee spelmodi die nu voorhanden zijn, zijn pas het begin. In een volgende update komen er nieuwe speltypes bij en als daar Quest bij zit – en die zit daarbij, heus – dan weet je opeens dat je de beste match-3 game ooit in handen hebt. Nog nooit lagen in trance raken en het puntje van je stoel zo dicht bij elkaar.
Downloaden: Zookeeper DX Touch Edition (€1,59)

Ziehier de andere kandidaten voor de Game van de Week

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2011, 18:50
Categorie Games
Onderwerpen dream:scape, game, iculture speelt, match-3, puzzelgame, tetris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.