Airfoil Speakers Touch 2: update voor handige audiostreaming-app

Airfoil Speakers Touch heeft een jaar na dato een update gekregen. Met deze app kun je muziek streamen vanaf je desktopcomputer naar je iPhone of iPod touch.

airfoil2Ooit dreigde ontwikkelaar Rogue Amoeba te stoppen met iPhone-applicaties, uit onvrede met het App Store-beleid van Apple. Maar inmiddels zijn ze alweer lange tijd de tevreden ontwikkelaars van Airfoil Speakers Touch, een app waarmee je muziek op je thuisnetwerk kunt streamen. Het werkt samen met Airfoil, een desktopapplicatie voor Windows en Mac waarmee je muziek op het netwerk deelt met andere computers, ongeacht welk besturingssysteem erop draait. Je kunt ook naar een Apple TV of Airport Express streamen. Airfoil Speakers Touch maakt die functionaliteit ook beschikbaar op de iPhone en iPod touch.

Versie 1.0 van de app verscheen meer dan twee jaar geleden en de laatste update (1.1.1) dateert alweer van een jaar geleden. Het was dus hoog tijd voor een update. De nieuwe functionaliteit in deze app is Reverse Connect, het omgekeerd maken van verbinding. Airfoil Speakers Touch kan audio ontvangen van bronnen in je netwerk, met één tap op het scherm. Ook zit er een Remote Control-functie in, waarmee je de muziek kan pauzeren, afspelen en nummers wisselen in de app. Na zo’n lange tijd was het ook wel eens tijd voor een nieuwe interface en ook dat hebben de ontwikkelaars gedaan. Airfoil Speakers Touch is vanaf nu in portret- en landschapsweergave te gebruiken.
airfoil-amoeba

Nog een handigheidje: de app reageert nu op het drukken op knopjes van headsets. Druk je op de stopknop, dan wordt de verbinding meteen verbroken. En ben je iemand die graag de audio spectrummeters in de app gebruikt, dan zul je na installatie van de update merken dat ze preciezer zijn geworden, met een mooier uiterlijk en meer kleurtjes om uit te kiezen. Maar de vraag is of mensen nog wel op dit soort oplossingen zitten te wachten, als er al zoveel AirPlay-gebaseerde alternatieven beschikbaar zijn. Eén meevaller: gelukkig is Airfoil gratis.

Downloaden: Airfoil Speakers Touch (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2011, 23:11
Categorie Muziek
Onderwerpen airfoil, rogue amoeba, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.