Ant Raid: strategiespel met mieren voor de iPad

Ant Raid is een strategiespel voor de iPad waarin je een mierenkolonie aanstuurt en tegelijk de eigen basis verdedigt tegen gevaren. Het is makkelijk om te begrijpen, maar uitdagend om er alles uit te halen.

Ant Raid voor iPad strategiespelDik dertien jaar na het succes van de animatiefilms A Bug’s Life en Antz, is er nu een game voor de iPad verschenen die de heldhaftigheid van een mierenkolonie in beeld brengt. In Ant Raid stuur je groepen mieren af op insecten en andere gevaren die je kolonie bedreigen. Het is een licht strategiespel dat iedereen kan oppikken maar gaandeweg behoorlijk uitdagender wordt.

Ant Raid doet een beetje denken aan Pikmin, een strategiespel voor de Nintendo Gamecube jaren geleden, waarin je lopende plantjes aanstuurde om taken uit te voeren. In Ant Raid stuur je groepen mieren op het gevaar af. Dat werkt erg simpel: een zwerm van mieren loopt rondom je basis in het midden van het scherm. Door op het beeld te tappen en het een tijdje ingedrukt te houden, selecteer je een groep. Dan druk je op een doelwit om ze erop af te sturen. Dat hoeven niet perse gevaren te zijn trouwens. Er zijn gemuteerde slakken en bijen die grote schade aan de basis kunnen doen, maar je zal ook een groot deel spenderen aan grondstoffen zoals bessen vergaren. Zodra de mieren hun taak hebben uitgevoerd, keren de insecten terug naar hun basis.

Toch is Ant Raid niet puur een kwestie van mieren selecteren en erop afsturen, er komt wel degelijk een tikkeltje diepgang bij kijken. Elke eenheid die je tot je beschikking hebt is er in drie verschillende kleuren en elke kleur vult een specialiteit aan. Als je genoeg blauw hebt, worden de mieren onsterfelijk voor een tijdje en met rood worden ze even supersnel. Wat gebeurt er als je ze beide vult? Precies wat je verwacht: beide. De groene manipuleert het spel een beetje. Als die kracht loskomt, kun je eenvoudig op tegenstanders tikken om ze weg te smijten en er grondstoffen aan over te houden. Het verschilt werkelijk niet zoveel met Pikmin.

Het is een flink pakket, dit Ant Raid. Het heeft 60 levels in de verhaalmodus (al stelt het verhaal zelf niet veel voor: verhelp een bedreiging, dankuwel) en gooit er nog eens 40 ‘challenge’ levels bovenop. Die kun je net als in Angry Birds tot in den treure spelen om de maximale drie sterren-waardering in de wacht te slepen. Daarnaast zijn er zelfs nog 4 modi waarin je het zolang mogelijk moet overleven. Het gebeurt niet vaak dat er zoveel content in een iPad-spel zit.

Downloaden: Ant Raid (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2011, 18:12
Categorie Games
Onderwerpen game, muziek, strategiegame, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.