Game-update: The Sims 3 World Adventures, Squids, Grand Prix Story en Odd Issey

Vandaag kijken we in de update naar de rolstoelactiegame Odd Issey, het simpele maar diepgaande Odd Issey, de nu ook naar iPhone komende Grand Prix Story en het tijdelijk niks kostende Sims 3 World Adventures
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Grand Prix StoryTerwijl de Game-update vaak vol staat met spellen die allang in de App Store te vinden zijn, blikken we vandaag vooral naar de toekomst. Het duurt namelijk niet lang tot twee wel heel erg interessante spellen hun entree maken in de App Store: Grand Prix Story en Squids. Die laatste verscheen eerder al in de Android Marketplace. Dat betekent niet dat er vandaag niks te downloaden valt: we rollen wat rond in het absurdistische Odd Issey en downloaden de tijdelijk gratis The Sims 3 World Adventures.

Tijdelijk gratis: The Sims 3 World Adventures

The Sims 3 World AdventuresIn de vele EA-uitverkopen in de App Store die we tegenkwamen, leek The Sims altijd te schitteren door afwezigheid. Jammer, want stiekem zitten we daar al een tijdje op te wachten. Maar wachten hoeft niet langer: vandaag is The Sims 3 World Adventures namelijk tijdelijk voor nop te downloaden. Waarschijnlijk heeft dit te maken met The Sims Social, EA’s nieuwste Facebook-game waarin je ook met de Simoleans aan de slag moet gaan. Een spel dat, ironisch genoeg, dan weer net niet in de App Store te vinden is. Misschien later. Tot die tijd vermaken wij ons prima met deze deal.
Downloaden: The Sims 3 World Adventures (tijdelijk gratis)

Ook voor iPhone: Grand Prix Story

Grand Prix StoryHet was eerder dit jaar even slikken: Grand Prix Story, een van Kairosoft’s pareltjes in het simulatiegenre, werd exclusief in de Android Marketplace uitgebracht. Dat terwijl eerdere titels voornamelijk in Apple’s App Store verschenen. Lovende recensies van deze Android-game maakten zijn afwezigheid op iOS des te bitterder. Maar niet langer: de ontwikkelaar heeft laten weten dat Grand Prix Story zijn volgende iOS-game zal zijn. In de eerste plaats zijn er alleen nog maar plannen om hem in Japan uit te brengen, maar je kunt er vergif op innemen dat de rest van de wereld snel zal volgen. Dit was tot nu toe altijd het geval bij Kairosoft’s spellen.

Odd Issey

Odd IsseyGamers van de oude stempel zullen geheid gniffelen wanneer ze de naam van Odd Issey hardop lezen. Deze is namelijk niet alleen een woordspeling op ‘Odyssey’, maar ook een duidelijke referentie naar Munch’s Odyssey, een Xbox-spel waar de hoofdpersoon net als in deze nieuwe game, in een rolstoel zat. Daar houdt de vergelijking helaas ook direct op: Odd Issey is veel meer op actie en minder op puzzelen gericht dan zijn soort-van-naamgenoot. Maar dat mag de pret niet drukken. In deze actiegame van bovenaf kar je rond in een rolstoel terwijl je bizarre wezens van je afschiet.
Downloaden: Odd Issey (€0,79)

Trailer van de dag: Squids

SquidsHet is lastig om niet enthousiast te worden over Squids. Dit simpele tactische spelletje doet alles wat een diepgaande strategische RPG ook doet, maar combineert dit met een simpel spelmechaniek waarbij je jouw troepen de spelwereld in lanceert door ze weg te schieten. Iedere speler mag om de beurt zijn inktvissen bewegen, met als doel om de ander zo snel mogelijk uit te schakelen. Een latere update moet ook een online spelmodus toevoegen, die spelers net zoals in bijvoorbeeld Wordfeud of Carcassonne het spel laat afsluiten terwijl je wacht to de ander klaar is mijn zijn beurt. We kunnen ons maar een minpuntje bedenken: hij komt pas in oktober uit.

Wil je meer Game-updates? Kijk hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2011, 4:41
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, iculture speelt, sims, squids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.