Game-update: Tekken Bowl, Snake Slider, Junk Jack en Marvel Pinball in 2012

Deze game-update hebben we het over een bowling-versie van een bekende vechtgameserie. Verder: puzzelen met Snake Slider, Marvel Pinball komt in 2012 naar iOS en Junk Jack is een smaakvolle Minecraft-kloon.

Bowlen met je favoriete Tekken-personages.Het Tekken-toernooi is allang niet meer rendabel. Dit vechtevenement waar gigantische geldprijzen op het spel stonden is door de vechters ingeruild voor een vrediger bezigheid: een bowlwedstrijd. Verder hebben we het in de game-update vandaag over een sissende puzzelgame, een strak in elkaar zittende Minecraft-kloon en de komst van de beste pinball-game op aarde naar iOS.

Nieuw: Snake Slider

Snake Slider: wel slangen, geen SnakeHet wordt steeds lastiger om een game met dieren in de hoofdrol in de markt te zetten. Zien we bijvoorbeeld een bepaalde vogelsoort in de titel staan, dan weten we al hoe laat het is. Hetzelfde geldt voor slangen, zo bleek vandaag: bij het horen van de naam ‘Snake Slider’ gingen wij uit van een verse kloon van de vertrouwde Nokia 3210-game. Niets is minder waar: Snake Slider is een puzzelspelletje waarbij je gekleurde slangen heen en weer beweegt in een kleine ruimte, om zo een doorgang voor de groene serpent te creëeren. Het doet denken aan ouderwetse blokkenpuzzels, maar dan met lange slierten in plaats van vierkanten stukken hout. Absoluut niks mis mee.
Downloaden: Snake Slider (€0,79)

Nieuw en gratis: Tekken Bowl

Bowlen met je favoriete Tekken-personages.Het was bij vele huishoudens de favoriete minigame in Tekken: bowlen. Spelers kropen in de huid van een van de vele krijgers uit de vechtspelserie, om de gespijkerde schoenen en leren vrouwenlaarzen om te ruilen voor een paar bowlingbaanschoenen. Was jij getraind, getalenteerd en gedisciplineerd genoeg, dan maakte je kans op die ene bowlingprijs waar iedere martial artist in het speluniversum naar verlangde. Het was slechts een minigame, maar eentje die al je vrije tijd opslokte als je niet oppaste. En eentje die leuk genoeg bleek te zijn om opnieuw op iOS uit te brengen, zo blijkt. In het spel kies je uit een van de drie Tekken-personages (Jin, Xiaoyu en Panda) en moet je een zo goed mogelijke bowlingscore neerzetten. Je positioneert jezelf, waarna je door goed te timen de baan en snelheid bepaalt.
Downloaden: Tekken Bowl (gratis)

Marvel Pinball: in 2012 op iOS

Marvel Pinball: de beste pinball-game op de markt.Wij wisten het nog niet, maar er is een schare zeer fanatieke flipperaars die alle pinball-games goed onder de loep neemt. Deze groep spelers is het er over eens dat Marvel’s game, toepasselijk genaamd Marvel Pinball, het absolute hoogtepunt binnen het genre is. Nu ontbreekt er in ons specialistenteam een flipperexpert, vandaar dat wij dit feit even voor lief nemen. Het spel is al enige tijd uit op de PlayStation 3 en Xbox 360, maar iOS is binnenkort ook aan de beurt. Deze mobiele versie wordt voor het einde van 2012 verwacht en in de tussentijd gaat de ontwikkelaar aan de slag met meer flippertafels voor de spelcomputer-versie. Nu maar hopen dat de game op de iPhone deze pakketten met zich meedraagt.

Trailer van de dag: Junk Jack

Junk Jack: een charmante Minecraft-kloon.Misschien heb je wel eens van een spelletje genaamd Minecraft gehoord. Deze blokkerige PC-game werd ontwikkeld door een fanatieke gamedeveloper, Markus ‘Notch’ Persson, en groeide al snel uit tot een van de grootste sensaties op het internet. Hij verkocht het spel terwijl het nog in ontwikkeling was, zodat spelers vroege alpha en bèta-versies konden spelen. Hiermee harkte hij zoveel geld binnen, dat hij er met gemak een eigen ontwikkelstudio mee opende en er een gemakkelijk leven op nahield. Een mobiele versie van Minecraft is in ontwikkeling, maar als je daar niet op kan wachten is er altijd nog Junk Jack. Deze tweedimensionale kloon van het originele graafavontuur probeert er geen geheim van te maken waar hij zijn concept vandaan heeft, maar ziet er strak genoeg uit om toch te interesseren. Een release staat gepland voor september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.