Dragon Dictation voor Mac gebruikt iPhone nu als microfoon

Dragon Dictation voor Mac heeft een update gekregen en gebruikt nu de iPhone-microfoon, zodat je geen speciale headset meer nodig hebt.

dragon dictationNuance heeft een nieuwe update uitgebracht van de Mac-versie van Dragon Dictation. Deze nieuwe versie voegt enkele nieuwe functies toe zoals ondersteuning voor Microsoft Word 2011. Je kunt afwisselend typen en dicteren. Maar interessanter voor bezitters van een iPhone is dat je deze telefoon nu ook als microfoon kunt gebruiken. Je hebt niet meer een speciale headset nodig. Wel moet je de speciale Dragon Remote Microphone-app installeren, die kortgeleden beschikbaar kwam. De update is gratis voor alle gebruiker van Dragon Dictate 2.0 voor Mac. Nieuwe gebruikers betalen $180 voor een pakket.

Naast deze ondersteuning binnen de Mac-applicatie is er ook de Dragon Dictation-app (ook geschikt voor iPod touch. Daarmee kun je op de iPhone allerlei teksten inspreken en laten herkennen. De Dragon Remote Microphone is echter iets anders: dit is een app die alleen met de desktopsoftware samenwerkt.

Nieuw in Dragon Dictation op de Mac is verder dat je commando’s voor Facebook en Twitter kunt gebruiken, om bijvoorbeeld een Twitter-berichtje te publiceren of een statusupdate op Facebook te plaatsen. Je zegt bijvoorbeeld “Post to Facebook” waarna je de gewenste tekst inspreekt. Of je zegt “Tweet” waarna je het gewenste Twitter-bericht dicteert. Staan er woorden in de woordenlijst die je toch nooit gebruikt en die bij de herkenning telkens in de weg zitten, dan kun je ze ook wissen. Wil je een database vullen met cijfers, dan is er nu ook een speciale nummermodus. Dat alles spreek je voortaan in via je iPhone-microfoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2011, 19:13
Categorie Desktop
Onderwerpen dicteren, nuance

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.