Two Worlds II voor de iPad 2 krijgt face tracking en bestuurt camera met je gezicht

De game Two Worlds II heeft voor de iPad 2 een bijzondere upgrade gekregen. Hierdoor kan de game de positie van je hoofd volgen, om zo de kijkhoek in het spel aan te passen. Dit zorgt voor een 3D-effect.

Two Worlds II volgt je gezicht en past de camera op je positie aan.De tower defense-game Two Worlds II Castle Defense HD heeft in een nieuwe update een interessante toevoeging gekregen. Speel je het spel op een iPad 2, dan is het nu mogelijk om face tracking in te schakelen. Hierbij volgt de iPad 2 vga-camera je gezicht, om te bepalen vanaf waar je naar het scherm kijkt. Op basis daarvan kan de game de camera draaien, om je het gevoel te geven dat je een 3D-game speelt.

Bekijk je de iPad vanaf de linkerkant dan kun je iets meer naar de rechterkant van het scherm gluren en vice versa. Hierdoor zie je makkelijker vijanden die bijvoorbeeld aan de linkerkant van het scherm naar binnenlopen. Totaal revolutionair is het systeem niet, gezien de normaal gefixeerde camera die maar een enkele kamer bekijkt.

In Two Worlds II Castle Defense moet je golven vijanden verslaan, die vanaf de linkerkant van het scherm binnen lopen. Dit doe je door soldaten op vaste punten te zetten en deze gaanderweg sterker te maken met koopbare upgrades. Het geld om dit mee te doen verdien je door steeds meer tegenstanders te verslaan en je krijgt mettertijd ook meer keuze qua inzetbare soldaten.

Eerder dit jaar kwam i3D nog uit in de App Store, een gratis universele app voor de iPhone en iPad 2. Deze bepaalde via de plek van je hoofd vanaf welke kijkhoek je het apparaat bekeek, om zo ook een 3D effect te simuleren.

Downloaden: Two Worlds II Castle Defense HD (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2011, 18:20
Categorie Games
Onderwerpen 3d, multitouch, tracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.