Game-update: Superbrothers, Doodle Jump viert Pasen en gratis games

Vandaag een gevarieerd gezelschap in de Game-update voor de iPhone en iPod touch. Superbrothers Sword & Sorcery is een ongekend kunstzinnig spel, Doodle Jump heeft er een Paasthema bij, er zijn twee gratis games waarin je enigszins moet nadenken en in het racespel Motor Academy kun je nu gratis online het gaspedaal intrappen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De iOS Game-update wordt mede mogelijk gemaakt door Duracell. Met de Duracell Oplaadbare Mobiele Telefoon Oplader game je tot wel 5 uur zo lang op je iPhone of iPod touch.


GU Bulletproof voor iPhone en iPod touchHet is 20.00 uur, dus tijd voor de dagelijkse game-update op iPhoneclub. Vandaag onder andere een game uit opmerkelijke hoek. Amnesty International heeft namelijk een spel uitgebracht voor de iPhone en iPod touch waarin je geen kogels moet schieten, maar ze als gevangene moet ontwijken. Als je in Bulletproof een ronde overleeft, kom je tegenover een groter vuurpeloton te staan en dat gaat net zolang door totdat je de highscore hebt te pakken. Wie dit spel met serieuze ondertoon iets te zwaar van thema vindt, kan zijn hart ophalen met Doodle Jump in een paastenue en ontsnappen met Superbrothers: Sword & Sorcery EP. En er is meer.


Downloaden: Bulletproof (€0,79)

Gratis multiplayer in GT Racing: Motor Academy FREE

GU Motor Academy Free voor iPhone en iPod touchDe gratis probeerversie van GT Racing: Motor Academy op de iPhone en iPod touch, is vanaf vandaag voorzien van een online multiplayer waar je niet voor hoeft bij te betalen. In de multiplayer kunnen zes spelers het lokaal via één WiFi-netwerk of online tegen elkaar opnemen. De nieuwe update is niet zomaar een cadeau natuurlijk: nog altijd probeert uitgever Gameloft op deze manier de volledige versie van het racespel aan de man te brengen. Die telt 107 gelicenseerde auto’s van 25 fabrikanten en een grotere carrièremodus. Overigens kan je in deze FREE-variant ook ‘xp multipliers’ kopen in ruil voor echt geld. Daarmee koop je sneller nieuwe auto’s en vorder je wat makkelijker in het spel.

Downloaden: GT Racing Motor Academy FREE (gratis)

Pasen in Doodle Jump

GU Doodle Jump Pasen voor iPhone en iPod touchNa Angry Birds is nu ook onze springgrage vriend uit Doodle Jump helemaal in de ban van Pasen. In het hoofdmenu kan je het nieuwe, gratis te downloaden Paasthema selecteren. Net als bij de vorige thema-updates is de gameplay van Doodle Jump geen haar veranderd. Je moet nog altijd zo hoog mogelijk springen en door de iPhone te kantelen zorg je ervoor dat je op een platform springt waar je op kan staan. Hoe hoger je komt, hoe meer vijanden je moet uitschakelen door op het scherm te tikken. Jumpmans zelf gaat gestoken in een grijs paashaaspak, de platformpjes waar je doorheen zakt zien er nu uit als (paas)eitjes en de achtergrond heel wel iets van eigeel. Helaas is het thema niet meegenomen naar de multiplayer-versie, die enkel is te spelen met de standaard papieren achtergrond.

Downloaden: Doodle Jump (€0,79)

Vandaag gratis: Mayan Puzzle

GU Mayan Puzzle voor iPhone en iPod touchEr zijn veel spellen op de iPhone waarin je drie blokken met dezelfde kleur moet combineren op ze uit het veld weg te werken. Mayan Puzzle is dus niet erg orgineel, maar wél erg volledig. In de vijftig Classic levels moet je het veld leegruimen in een beperkt aantal beurten. In Time Trial werk je in 30, 60, 90 of 120 seconden zoveel mogelijk blokken weg, in Challenge rek je de tijdslimiet op door combinaties te blijven maken en Marathon is een oneindige modus. Wat vooral in het oog springt is de gepolijste afwerking van Mayan Puzzle. De achtergronden bewegen subtiel en fraaie natuurgeluiden vergezellen de muziek. Zo is het een aardige en complete toevoeging aan de lange rij geslaagde match-3 spellen. Het is niet bekend hoe lang Mayan Puzzle nog gratis zal zijn.

Downloaden: Mayan Puzzle (tijdelijk gratis)

Slingeraap uit een kanon: Blast Monkeys

GU Blast Monkey voor iPhone en iPod touchNog een tijdelijk gratis game is Blast Monkeys. Een uitstralingsloos aapje – Moki heet ie – zit verstopt in een kanon dat van links naar rechts beweegt, net zoals het einddoel waarin hij terecht moet komen. Onderweg liggen drie bananen en de kunst is het aapje zó te schieten dat ie de bananen eet én het einddoel haalt. Als je onderweg geen bananen eet haal je een level ook, maar met elke banaan wordt je score hoger. De lijst met inspiratiebronnen voor Blast Monkeys varieert van Super Monkey Ball tot Cut the Rope, want ook hier kun je blauwe bubbels pakken om een stukje te zweven. Toch is er weinig reden tot klagen met drie werelden, 14 te halen achievements in OpenFeint en een ‘feed voor nieuws en wekelijkse bonuslevels’. Als altijd kun je de prestaties meteen delen op Twitter.

Downloaden: Blast Monkeys (tijdelijk gratis)

Trailer van de dag: Superbrothers Sword & Sorcery EP Micro

Superbrothers is eigenlijk meer dan een game. Het is een kunstwerk. Het is jezelf onderdompelen in een unieke audiovisuele omgeving. Superbrothers heeft grove pixels en vervreemdende klanken en schotelt de speler een onvergelijkbare spelwereld voor. Af en toe zul je een zwaard moeten trekken en snel moeten knoppenrammen om een vijand af te slaan, maar je bent vooral bezig met verkennen en ontdekken. Helaas is de ‘Micro’ iPhone-versie een slordige poort van de bejubelde iPad-versie (die overig vanaf vandaag universeel is maar meer kost) en wordt het Retina-beeldscherm niet ondersteund. Toch een beetje alsof je een originele Picasso betrapt op een scheurtje in het doek.

Downloaden: Superbrothers Sword & Sorcery EP Micro (€2,39)

Game-update gemist? Klik hier voor het overzicht


De iOS Game update wordt gesponsord door Duracell

Oplaadbare-Mobiele-Oplader-TelefoonWelke iOS games worden verwacht of moet je echt eens uitproberen? De iOS Game-update behandelt dagelijks vermeldenswaardige games voor je iPhone, iPad of iPod touch en wordt mede mogelijk gemaakt door Duracell. Met de Duracell Oplaadbare Mobiele Telefoon Oplader game je tot wel 5x zo lang op je iPhone of iPod touch. De Duracell Oplaadbare Mobiele Opladers zijn in een 3-uurs en 5-uurs variant verkrijgbaar bij onder andere Mediamarkt, Makro, Bol.com, Wehkamp of fysieke winkels. Game on!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.