Super Monkey Ball 2 voor de iPhone komt eraan

SEGA gaat Super Monkey Ball 2 voor de iPhone uitbrengen. De game is al ingeleverd bij Apple en zal 115 levels bevatten. Voor de bediening is beter gekeken naar de mogelijkheden van de Wii.

super monkey ballToen de App Store vorig jaar van start ging, had Apple al een mooie line-up van titels klaarstaan. Super Monkey Ball was één van de toptitels bij de lancering en mensen bleken grif bereid om er €7,99 voor te betalen. Opzienbarende updates kwamen er tussendoor niet uit. De laatste update 1.0.3 heeft als enige ‘vernieuwing’ dat er een knopje naar andere SEGA-games is toegevoegd. Maar er is hoop, want SEGA heeft aangegeven dat ze aan het afronden zijn met Super Monkey Ball 2, de opvolger.


Ze keken voor de bediening goed naar de Wii-versie van de game, die met motion controls werkt (dat wil zeggen: bediening door middel van beweging). In de nieuwe versie wordt het makkelijker om je karakter links en rechts te laten bewegen en je met meer precisie de bewegingen doen.

In de Super Monkey Ball 2.0 zullen ook de ervaringen van de originele iPhone game worden verwerkt, maar met diverse verbeteringen zoals vernieuwde controls, vijf verschillende werelden, 115 levels en minigames die je vanuit de game kunt downloaden. Multiplayer zit er ook in, maar het werkt alleen lokaal via Wi-Fi met maximaal vier personen. Wil je de game aan één stuk met drie vrienden spelen en alle levels doorgaan, dan ben je zo’n twee uur bezig. De game is al klaar en ingeleverd bij Apple, al is er over de prijs nog niets bekend. SEGA’s Ethan Einhorn zegt dat Monkey Ball-fans blij verrast zullen zijn: “This is the Monkey Ball game you’ve always wanted for iPhone.” Mogen we daaruit opmaken dat de eerste versie niet zoveel voorstelde?

Het origineel kun tegenwoordig voor €2,99 in de App Store aanschaffen: Super Monkey Ball
Via: IGN

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.