Game-update: Street Fighter IV Volt, Color Bandits, X2 Snowboarding Base, Pocket Academy

Street Fighter IV Volt, Color Bandits, X2 Snowboarding Base en Pocket Academy voor de iPhone en iPod touch zijn stuk voor stuk goede games, hoewel ze op geen enkel punt overeenkomen.

GU DO Pocket Academy iPhone iPod touchOp de menukaart vandaag: we hebben een nieuwe telg uit de lang meelopende Street Fighter-serie als voorafje. De game doet praktisch hetzelfde als een vorig deel, maar je mag er opnieuw een flink bedrag voor betalen. Het hoofdgerecht bestaat uit een van funky muziek voorziend snowboardspel dat alleen vandaag gratis wordt aangeboden. Als amuse hebben we een geroosterd konijn. Althans, hij wordt as we speak belaagd door honderden kogels en tegenstanders, dus dat kan niet lang meer duren. Het menu wordt u aangeboden door de leerlingen van de Pocket Academy. Zij zijn zelf het toetje trouwens.

Nieuw: Street Fighter IV Volt

GU DO Street Fighter IV VoltApps updaten? Waarom zou je, als je ook een nieuwe variant kan uitgeven waaraan weer geld te verdienen valt? Dat is Capcoms insteek geweest met het vandaag verschenen Street Fighter IV Volt. Het spel lijkt verdomd veel op Street Fighter IV en sterker nog; in essentie is de vechtgame precies hetzelfde. Er zijn echter vier toevoegingen gedaan: de personages Balrog, Vega en Cody. De vierde toevoeging? Online multiplayer. Boem. Dat zal voor menigeen toch een reden zijn opnieuw geld te spenderen aan de langlopende vechtspellenreeks. Vandaag kan dat echter zonder al teveel schuldgevoel. Ter ere van de release van Volt kost het spel op haar introductiedag 79 eurocent in plaats van 5,49 euro. En dat is centjes besparen. Of althans, het gevoel hebben dat je centjes bespaart terwijl Capcom ook gewoon een update had kunnen uitbrengen. Hoera!
Downloaden: Street Fighter IV Volt (vandaag €0,79)

Nieuw: Color Bandits

GU Do Color Bandits iPhone iPod touchGamesuitgever ‘natúúrlijk brengen we ook deze week een game uit’ Chillingo heeft een nieuw actiespelletje uitgebracht. En dat is zeg maar gerust nogal hectisch. Je loopt als wit fluffig maar evenzo papierplat konijn met een blaster onderaan het beeld. Met een vinger geef je de looprichting van het puntoortje aan en met de ander richt je omhoog naar alle vijanden die het beeld instormen en je belagen. De visuele stijl van Color Bandits is bijzonder. Het schietkonijn en de tegenstanders zijn wit met zwarte randen, maar de achtergronden zijn schilderijen in pastelkleuren. Je kan het mooi vinden of niet, het zorgt wel dat Color Bandits een origineel spelletje is. Wel even een pro-tip: koop een paar kleine vingers, dan bederf je niet het zicht op de kogels die in grote getale op je af komen.
Downloaden: Color Bandits (€0,79)

Vandaag gratis: X2 Snowboarding Base

GU DO X2 Snowboarding Base iPhone iPod touchHet beste snowboardspel voor de iPhone en iPod touch, roept een aangehaalde recensie in de App Store over X2 Snowboarding Base. Dat is natuurlijk niet zo moeilijk, want er zijn helemaal niet zoveel goede spellen in dit genre voorhanden. Temeer is het nieuwswaardig dat X2’s aanbieding vandaag voor noppes op ons afkomt. Het spel is volledig in 3D uitgevoerd en is overgoten in een zogenaamd cel-shading sausje, waarin vormen en objecten een dikke zwarte rand om zich heen dragen. Stunts voer je uit door allerlei vingerspinsels uit te voeren op de snowboards die in beeld staan tijdens de actie en vergen enige oefening en behendigheid om uit te voeren. Zoals het hoort in een snowboardspel, trouwens. Er zit zelfs lokale en online multiplayer in X2 Snowboarding en de groovy muziek van het Tru Thoughts-label maakt elke afdaling een fijne tijdsbesteding.
Downloaden: X2 Snowboarding Base (vandaag gratis)

Trailer van de Dag: Pocket Academy

Pixels managen op de iPhone is helemaal juni 2011 (is dat nu wéér een Tiny Tower-referentie? Ja, natuurlijk) en daarom komt Pocket Academy nog net op tijd. Dat is het nieuwe micromanagementspel van het team achter het succesvolle Game Dev Story waarin je ditmaal voor de klas staat. Maar je bent niet alleen leraar. Je speelt ook voor decaan, schoolhoofd en gymcoach. Elke organisatorische taak die bij een school runnen komt kijken, is in Pocket Academy verwerkt en zo leidt je jaargang na jaargang leerlingen naar een goede toekomst. Als je het goed doet. In tegenstelling tot Tiny Tower, waarin eigenlijk bijna niks fout kan gaan, zijn de spellen van ontwikkelaar Kairosoft een beetje taaier. Met name in het begin moet je er even flink aan trekken om alles op de rails te krijgen en überhaupt de mechanieken van Pocket Academy door te krijgen. Gelukkig is er een Lite-versie waarin dat kan. Raak daarin alleen niet te gehecht aan je schooltje, want het spelplezier houdt daar een keer op. En gehecht ga je raken…
Downloaden: Pocket Academy Lite (gratis)
Downloaden: Pocket Academy (€2,99)

Doe de Game-update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2011, 18:58
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.