Game-update: Spider Jack is Cut the Rope 2!

In de Game-update vandaag een schaamteloos gejatte kloon van Cut the Rope die ontzettend leuk is: Spider Jack. Er is ook een rechtstreeks gejatte variant op Canabalt en Frisbee Forever is juist een fris, nieuw, leuk iPhone-spel.

DO GU Spider Jack voor de iPhone en iPod touchWe schrijven 5 mei 2011. Het is de jaarlijkse Bevrijdingsdag, natuurlijk. Maar het is ook de dag waarop het iPhone-spelletje Cut the Rope een genre is geworden. Er waren al heel veel spellen die er iets van weg hadden (zoals het matige Drop the Chicken en het leuke Nano Panda), maar nu is er een spel dat er zó op lijkt dat het de opvolger had kunnen zijn: Spider Jack. Er is een gratis en een betaalde versie van uitgekomen en het spel is zo leuk, dat je zou vergeten dat er nog meer gamenieuws is.

Blunder van Apple: namaak-Canabalt toegelaten

DO GU Canabalt jatwerk in Free RunningEen week nadat Apple een illegale Super Mario-kloon heeft toegelaten in de App Store, is er weer een blunder begaan met het goedkeuren van een rechtstreeks gestolen spel. Ditmaal is Canabalt het slachtoffer, een uniek zwart-wit spelletje waarin je van flatgebouw naar flatgebouw springt op ongekend tempo. Visuele flair is er in de vorm van vallende objecten en duiven die geschrokken opvliegen. Nu is er Free Running voor de iPhone en iPod touch en dat spel is op werkelijk elk vlak hetzelfde als Canabalt. De opzet, de pixels, de vliegende duiven: alles is rechtstreeks gestolen. Spider Jack mag op Cut the Rope gebaseerd zijn, maar dat is een eigen franchise. Dit is gewoon jatwerk.
Downloaden: Canabalt (€0,79)

Frisbee Forever nieuw en gratis

DO GU Frisbee Forever voor iPhone en iPod touchEr zijn gelukkig ook nog originele spellen voor de iPhone en iPod touch. Frisbee Forever is zo’n aangenaam lentebriesje. In het spel swipe je met een vingerbeweging een frisbee en die beweeg je dan langs sterren en door checkpoints naar de finish. Dat kan door op het scherm te drukken, maar eigenlijk is het veel leuker om je apparaat te kantelen. Onderweg zijn er ook buizen waar je in kan zweven die je een stukje meenemen in een looping of een korte glijbaan. Frisbee Forever is gloedjenieuw, is een universele app dus is ook geoptimaliseerd voor de iPad en is nog gratis ook. Bij dat laatste zit er wel een addertje onder het zonverwarmde gras. Je kan in het spel maar liefst 100 verschillende frisbees sparen door ‘levels’ te klimmen. Je kan die sparen door heel veel te spelen, maar je kan er ook Star Coins voor kopen… er is zelfs een pakket met 275,000 star coins voor maar liefst 80 euro! Maar de game is gratis…
Downloaden: Frisbee Forever (gratis)

Trailer van de Dag: Spider Jack

Het beste voor het laatst. Toen we de aankondigingstrailer van Spider Jack zagen, schreven we al: dit doet wel heel erg denken aan Cut the Rope. Nu kunnen we zeggen: het IS Cut the Rope. Middels zwaaibewegingen, touwtjes spinnenwebben doorknippen en obstakels ontwijken moet je ervoor zorgen dat het groene spinnetje Jack de vliegjes in de spinnenwebben kan opeten. Onderweg kan ie natuurlijk drie sterren verzamelen voor de maximale score. De gratis Lite-versie heeft 18 levels, de volledige versie heeft er 75. En de eerste update is al aangekondigd. Het is een honderd procent Cut the Rope-kloon maar Spider Jack is zó leuk, goed uitgewerkt en schattig dat we het alleen maar met een grote grijns kunnen spelen.
Downloaden: Spider Jack (€0,79)
Downloaden: Spider Jack Lite (gratis)

Lees hier oudere versies van de Game-update

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2011, 20:06
Categorie Games
Onderwerpen canabalt, cut the rope, game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.