Where is changing: zó beperkt is je gezichtsveld

Where is changing voor de iPhone en iPod touch biedt 180 foto's waarop heel langzaam iets verandert. Het menselijk oog is er niet op getraind en dus moet je sommige foto's opnieuw en opnieuw bekijken.

Where is changing dit verandert nietThe Impossible Test was een tijdje geleden een grote hit op de iPhone en inmiddels is het soortgelijke Stupidness 2 momenteel een van de meest gedownloade gratis apps op de telefoon. Nu is er nog zo’n app die ons wijst op menselijk onvermogen: Where is changing? Deze Koreaanse applicatie met foutieve Engelse naam haalt maar liefst 180 keer hetzelfde geintje met je uit. Je krijgt een foto te zien waarop een detail heel langzaam verandert. Je moet het veranderende deel zo snel mogelijk aanklikken, maar hebt er slechts tien seconden de tijd voor per foto. Het… lukt… maar… niet…

Gelukkig mag je elk van de 180 foto’s oneindig proberen. De tutorial legt het uit: ‘Menselijke ogen kunnen langzame veranderingen niet waarnemen. Where is changing is gebaseerd op dit feit.’ Het spel wéét dus dat je er niet goed in bent. We staarden soms zes keer naar dezelfde foto en zagen nog steeds de verandering niet. Na een tijdje komt een hint die het veranderende gebied benadrukt, maar dan nóg moet je soms goed kijken.

Of kan jij het stiekem toch goed?

Downloaden: Where is changing (gratis)

Where is changing veranderplaat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2011, 21:03
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.