Game-update: maak je eigen Tiny Tower-bitizen, Gameloft-personeel overwerkt, Magnetic Billiards en Zen Wars

De game-update heeft het vandaag over: de nieuwste trailer van tower defense game Zen Wars, de 100-urige werkweken van Gameloft-medewerkers, een bizarre puzzelgame en zelf maken van bitizens in Tiny Tower.

9mm van GameloftBaal jij ook zo dat je alleen maar creatief kunt zijn met de namen van verdiepingen in Tiny Tower en verder niet zoveel kunt veranderen? Geen nood, want pixelkunstenaar Brandon Trebitowski helpt je met het maken van je eigen bitizen. Veel creatiever dan dat kan het niet worden. Verder worden Gameloft-medewerkers niet al te best door hun baas behandeld, brengt een lang vergeten veteranenduo een bijzondere puzzelgame uit en doet Zen Wars een gooi naar de titel van ‘beste tower defense game in de App Store’.

Maak je eigen Bitizen

Tiny TowerWe hebben onze gameredacteur Bart er vaak over horen beginnen: hij wil niets liever dan de bewoners van zijn Tiny Tower een naam geven. Een wens die hij nog langer met zich mee zal moeten dragen, want in update 1.2 werd alleen de mogelijkheid om je verdiepingen een naam te geven geïntroduceerd. Iets dat gepaard ging met de nodige spelbrekende glitches, bleek tijdens de vorige game-update. Gelukkig kan hij zijn creatieve ei kwijt bij pixelartiest Brandon Trebitowski, die stap voor stap op zijn blog beschrijft hoe je zelf zo’n bitizen kunt ontwerpen. Een proces dat niet eens zo heel lastig is! Nu maar hopen dat we na een toekomstige update onze digitale alter ego’s ook echt kunnen toevoegen aan het spel.
Downloaden: Tiny Tower (gratis)

Nieuw en gratis: Magnetic Billiards

Magnetic Billiards: BlueprintZeggen de namen John en Ste Pickford jullie iets? Waarschijnlijk niet. Deze heren waren in een ver verleden nog verantwoordelijk voor Equinox, een spel voor de Super Nintendo dat in 1994 uitkwam. De broers maakten daarna het spel Sticky Balls voor de Gizmondo. Kleine kans dat jullie dat apparaat wél kennen, deze handheld spelcomputer staat namelijk bekend als het slechtst verkopende game-apparaat aller tijden. Maar goed: het handjevol gamers dat Sticky Balls wel uitprobeerde, was er verzot op. Het spel diende uiteindelijk als inspiratie voor de comeback van de heren in de gamewereld met Magnetic Billiards: Blueprint. Bij dit puzzelachtige biljartspelletje moet je er juist zoveel mogelijk beurten over doen om de ballen van het speelveld te verwijderen. Dit doe je door ballen van dezelfde kleur tegen elkaar te kaatsen. Punten genereer je door vlak langs andere ballen te schieten en zo vaak mogelijk tegen de randen van het scherm te ketsen. Klinkt verwarrend? Dat is het ook. Maar geen zorgen: zodra je de handleiding en de eerste levels bent doorgespit wordt het verrassend leuk. En hij is gratis, dus proberen brengt geen enkel risico met zich mee – behalve dan het risico op verslaving.
Downloaden: Magnetic Billiards: Blueprint (gratis)

‘Gameloft-medewerkers draaien 100-urige werkweken’

GameloftEr komt normaal gesproken bijna alleen positief nieuws over ontwikkelaar Gameloft naar buiten. De spellen die ze maken lijken misschien wel als twee druppels water op die van de grote studio’s die voor ‘ouderwetse’ spelcomputers produceren, maar ze steken altijd prima in elkaar. We schrokken er daarom ook van toen oud-ontwikkelaar Glenn Watson aan website Escapist Magazine liet weten hoe het er eigenlijk aan toe gaat binnen het bedrijf. Zo moest hij soms meer dan honderd uur per week te werken, vaak zo’n 14 uur per dag. Toen hij uiteindelijk ontslag nam moest hij van Gameloft zijn excuses aanbieden aan zijn collega’s, die nu zijn verzaakte werkzaamheden er nog eens bij kregen. Watson’s claims worden bevestigd door andere werknemers. Zelfs Gameloft’s CFO liet al eens weten dat er soms vrij lange dagen gemaakt worden.

Trailer van de dag: Zen Wars

Grappig hoor, zo’n contradictie in je game-naam. Zen Wars is een van de zoveelste tower defense games die binnenkort in de App Store verschijnt. Dat betekent niet dat de game geen aandacht verdient: als wij deze trailer namenlijk mogen geloven, steekt ‘ie anders in elkaar dan zijn soortgenoten. Je bouwt een vesting, waarbinnen je de nodige wapens plaatst om hem te verdedigen. Dan komt er ook nog eens een multiplayer-modus, waarmee het mogelijk is om met drie van je beste vrienden het spel in te duiken. De game zelf wordt eind juli/begin augustus verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 18:37
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.