RainRadars.com: alternatieve Buienradar terug onder nieuwe naam

De app Buienradar met 2 uur voorspelling was uit de App Store gehaald wegens misbruik van de merknaam Buienradar. Hij is nu terug onder een nieuwe naam: RainRadars.com. Ook nu krijg je per 5 minuten de verwachting.

rainradarsDe onlangs verbannen app ‘Buienradar met 2 uur voorspelling’ is terug van weggeweest. De app is onder een nieuwe naam ingediend bij Apple en heeft meteen een aantal verbeteringen gekregen. Eén van de klachen was dat de radarbeelden bij terugkeer vanuit multitasking niet automatisch ververst werden. Dit heeft de ontwikkelaar nu aangepast: de beelden laden automatisch op nieuw zodra je na een uur weer terugkeert naar de app. Je kunt dit testen door je tijd van je iPhone een uur vooruit te zetten en daarna via multitasking weer terug te keren naar de app RainRadars.com.

Een andere klacht was dat de GPS-positie niet vernieuwd werd bij het multitasken. Ook dat is verbeterd: de app is nu zo gemaakt dat je GPS-positie altijd wordt bijgewerkt. Dit kost weinig batterijduur maar zorgt er wel voor dat de GPS-tabel en GPS-radarbeelden altijd zijn afgestemd op je actuele locatie. In de app werkte de link naar de infopagina niet. Dat is nu opgelost. Daarnaast werd ontwikkelaar Mobile Pioneers benaderd met meerdere verzoeken om de app aan te passen voor de iPad. Aan dat verzoek is gehoor gegeven: er is inmiddels een iPad-versie ingediend bij Apple, die binnenkort in de App Store zal verschijnen. De nieuwe app zal ook onder de nieuwe naam RainRadars.com te vinden zijn.

‘Buienradar met 2 uur voorspelling’ was uit de App Store gehaald omdat Buienradar.nl bezwaar maakte over het gebruik van de beschermde merknaam. Ze hadden overigens geen probleem met gebruik van de content, want die stellen ze gratis beschikbaar aan derden.

Downloaden: RainRadars.com (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 20:20
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.