Tango iPhone-app kan straks videochatten met desktop-pc

Tango heeft een chatapplicatie voor iOS en Android gemaakt, waarmee je onderling gratis kunt videobellen. Er wordt gewerkt aan een desktop-app waarmee je ook naar de desktop kunt bellen.

tango iphoneEr zijn heel wat iPhone-apps waarmee je onderling kunt bellen, zonder dat het belminuten kost. Fring en Skype zijn de bekendste voorbeelden, maar er zijn meer. Zoals Tango. Deze start-up koos voor een model waarbij je gratis kon videochatten via 3G en Wi-Fi. Het werkt op iOS-apparaten en Android-toestellen en het kost je geen cent als je naar andere Tango-gebruikers wilt bellen. De app vereist een toestel met een camera aan de voorzijde, zoals de iPhone 4. Vandaag kondigt Tango nieuwe plannen aan: ze willen het ook mogelijk maken om met pc’s te bellen, waarop Tango is geïnstalleerd. Voorlopig lijkt het erop dat het alleen om Windows pc’s gaat. Bellen tussen desktop, iPhone en Android-toestel is gratis.

tango windowsHet bedrijf – dat zichzelf ondanks de relatieve naamsonbekendheid een “leidend videocommunicatiebedrijf” in de persberichten noemt – heeft 42 miljoen euro aan financiering gekregen om het plan te realiseren. De belmogelijkheid op de desktop komt later deze zomer beschikbaar. Tango heeft al 18 miljoen leden in 190 landen. De eerste demonstratie van de desktop-app zal plaatsvinden tijdens de Fortune Brainstorm Tech-conferentie in Aspen (Colorado). Volgens Uri Raz, medeoprichter en CEO van Tango, groeit zijn bedrijf op onnavolgbare wijze. Er zijn 1,5 miljard pc’s op de aardbol en op 95 procent daarvan draait Windows. Logisch dus, dat Tango voor de eerste stappen op de desktop voor Windows kiest. Meer dan 50 engineers in de VS en China zijn bezig om de Tango-software te maken.

Tango Video Calls (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 18:34
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.