Game-update: knuffels van Cut the Rope, fout in Tiny Tower, Blobster en South Surfers

Een verkeerde update van het populaire iPhone-spel Tiny Tower legt de werkzaamheden in de toren even stil, maar er is lering ende vermaeck met knuffels van Cut the Rope, Blobster en South Surfers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Om Nom van Cut the RopeVoor wie het nog niet had meegekregen: Tiny Tower voorlopig niet updaten! De ontwikkelaar heeft pardoes een foute update de App Store in geslingerd. Misschien kan je getroost worden door Om Nom uit Cut the Rope? Het schattige happertje is binnenkort pas écht aaibaar als hij in de winkelrekken opduikt. Ook in deze Game-update: een surfende pinguïn en een met MS Paint getekende blob.

Tiny Tower onder constructie

GU DI Tiny Tower iPhone iPod touchRaar duo bij NimbleBit. Hebben ze met Tiny Tower een van de populairste spellen in de App Store, brengen ze een update uit die fouten introduceert! Versie 1.2 is niet helemaal geworden wat het moest worden, zeg maar. Maar wat het moest worden weten we ook niet, want in de App Store staat alleen de update-waarschuwing dat je beter de eerstvolgende update kan downloaden. Nou goed, doen we dat. Ondertussen liggen de werkzaamheden in onze toren al een dag of wat plat. De herhaling sloop erin en met zestig bewoners is het moeilijk nog een persoonlijke compassie te voelen met de pixelpoppetjes die zulke leuke berichten op het ingebouwde sociale netwerk BitBook deponeren. Wat 1.2 ook had moeten brengen; laat het aanpasbare namen voor de poppetjes en verdiepingen zijn!

Inmiddels is versie 1.2.1 waarin alle bugs zijn verholpen in de App Store verschenen.

Downloaden: Tiny Tower (gratis)

Nieuw: knuffels van Cut the Rope

GU DI Cut the Rope knuffelsOf het schattige snackertje Om Nom net zo populair gaat worden als de Angry Birds-knuffels valt te bezien, maar Cut the Rope was al een behoorlijk populair spelletje op de iPhone en doet het nu ook erg goed op Android-telefoons, dus werd het wel eens tijd voor Cut the Rope-knuffels. Zoals op foto te zien is, komt Om Nom in verschillende maten en met meerdere gezichtsuitdrukkingen, waarbij het meteen opvalt dat er geen variant is met een enorme tong. Een Amerikaanse speelgoedwebsite verkoopt er reeds drie van 20 centimeter hoog en er is een pakketje met alledrie. De verdrietig kijkende Ommie is duidelijk het populairst van het stel en nu al niet meer te verkrijgen. Dat belooft wat, gezien de pluches pas in oktober op de markt komen. Terug naar het gamenieuws: Cut the Rope versie 1.4 komt binnenkort uit en die brengt zomaar even 25 nieuwe levels met zich mee. Bovendien zijn er tekeningen vrij te spelen waar cadeau’tjes aan verbonden zijn. Zo kan je het spel bijvoorbeeld geven aan een Facebook-vriend. Om Nom, here we kom!
Downloaden: Cut the Rope (€0,79)

Nieuw en gratis: South Surfers

GU DI South Surfers iPhone iPod touchOké, hebben wij een balansdag nodig of flipt de accelerometer van onze iPhone 3GS gewoon? Op papier is South Surfers eenvoudig te omschrijven. Het is Tiny Wings met een pinguin die goed terecht moet komen op het water en om dat voor elkaar te boksen moet de iPhone goed gekanteld worden. Maar dat lukt ons maar niet! De eerste sprong gaat prima, daarna maakt de blauwe dot een klein nasprongetje en die krijgen we maar niet onder de knie. Maar het kan wel! Dat bewijst de trailer hieronder, hoewel ook daar een verkeerde val snel is weggeknipt, lijkt het. UPDATE TEN TIJDE VAN HET SCHRIJVEN: Nu lukt het wel. Het staat nergens in de instructies, maar het blijkt dat je de iPhone domweg ontzettend vlak moet houden. Zelfs het stuntspringen hoog in de lucht, waardoor de telefoon ook gekanteld moet worden, gaat ons nu aardig af. Oké, volgende highscore-poging dan.
Downloaden: South Surfers (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Blobster

De scheidingslijn tussen een simpel in elkaar geflanst Flash-spelletje en een goed spel is soms ongelooflijk dun in de App Store. Het nieuw verschenen Blobster is zo’n ding dat precies in die schimmige zone daartussen valt. Het lijkt soms wel door een kleuter getekend zo karakter- en afwerkingsloos zoals het eruit ziet, maar het spel zelf steekt heel aardig in elkaar. Met een zwiep op het beeldscherm van de iPhone of iPod touch, beweeg je Blobster naar hogere platformen, langs allerlei gevaren en door allerlei obstakels. Er valt weer een bult aan nietszeggende dingetjes op te pakken onderweg, maar dat is later in het spel, als de levels beter worden, gelukkig nauwelijks meer van belang. Er zijn veertig van die levels trouwens, en de makers beloven er nog meer. Misschien kunnen ze die tijd beter in het uiterlijk van het spel steken?
Downloaden: Blobster (€0,79, universele app)

Weet je wat ook knuffelbaar is? De Game-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2011, 22:17
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, iculture speelt, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.