Float Reader: ontdek nieuws met iPhone-app

Float Reader is een nieuwe app waarmee je nieuws kunt lezen op je iPhone. De app geeft suggesties voor artikelen die door je Scribd-vrienden zijn gedeeld, maar je krijgt ook artikelen te zien die bij je interesses passen.

Float Reader is een nieuwe app van Scribd, waarmee je je favoriete websites kunt lezen op één plek. Het gaat daarbij om nieuwssites, maar ook om magazines. Nadat je bent ingelogd moet je aangeven welke onderwerpen je interessant vindt. Er zijn 20 onderwerpen, zoals Food & Wine, Home & Lifestyle, Style & Fashion en News & Analysis. Daarna kun je gaan lezen: er komen linkjes naar aanbevolen websites in beeld, waarbij rekening wordt gehouden met eerdere keuzes. Bij elke site kun je doorbladeren naar de nieuwste artikelen met externe links en feeds van je sociale netwerken. Kom je iets interessants tegen, dan kun je het toevoegen aan je leeslijst, zodat je later nog eens kan lezen. Eventueel kun je naar de Float-website gaan om het artikel op je computer te lezen, als je dat prettiger vindt. Alle artikelen die je hebt bekeken blijven bewaard op de library-pagina.

Is een artikel niet goed leesbaar, dan kun je het met een klik op het bril-icoontje veranderen in een beter leesbaar lettertype. Er zit ook een instelling in voor situaties met felle zon, of een nachtstand voor als je in bed wilt lezen en je bedgenoot niet wil storen met een fel verlicht scherm. Float is een leuke app als je van zomaar wat grasduinen in je favoriete onderwerpen houdt, bijvoorbeeld eten en drinken.

Je hoeft geen nieuw account aan te maken voor Float Reader, want je kunt inloggen met je Twitter- of Facebook-account. Dat Float Reader een van oorsprong Engelstalige app is hoeft geen probleem te zijn, want als je een paar Scribd-vrienden hebt zul je zien dat ze genoeg Nederlandstalige artikelen met je delen.

Downloaden: Float Reader (gratis)

float-reader-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2011, 20:29
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.