Game-update: iBlast Moki 2, Rage gratis en Climber Brothers is een must-try

De opvolger van het erg populaire iBlast Moki is uitgebracht op de iPhone en iPod touch. Het is frivoler en een stuk mooier dan het eerste deel, maar Climber Brothers is zowaar nog origineler en beter.

Climber Brothers iPhone iPod touchTwee broers hangen aan elkaar vast in een rots. De ene slingert zichzelf naar een andere rots en valt te pletter. Zegt de ander: hihihihi. Climber Brothers is een spel zoals je het nog niet eerder hebt gespeeld op de iPhone of iPod touch. Het heeft een originele besturing en een fijne portie uitdaging. iBlast Moki 2, het tijdelijk gratis schietspel Rage en het hakspel Emissary of War zijn wat conventioneler van aard, maar eveneens zeer de moeite waard. Wat een fijne Game-update vandaag!

Terugkeer van een bekende: iBlast Moki 2

GU DO iBlast Moki 2 iPhone iPod touchEven tellen: 865 waarderingen heeft iBlast Moki voor de iPhone en iPod touch in de App Store, variërend van 1 tot 5 sterren, maar toch vooral met een 5-sterren waardering. Het spelletje waarin je explosieven plaatst om een blobje van een plek te schieten en in een einddoel te krijgen, geniet dus enige populariteit. En dus is een opvolger groot nieuws. Het zal de fans goed doen dat deel 2 visueel een enorme sprong voorwaarts is. Omgevingen zijn rijk van bonte kleuren en guitige details. Inhoudelijk scheelt ook er niet veel aan: er zijn maar liefst 90 levels in 6 werelden en alsof dat nog niet genoeg is is er zelfs een level-editor om je eigen uitdagingen mee te maken en te delen. Daarbij kun je ook nog eens de uitdagingen van andere spelers downloaden. Dat is een opluchting voor de echte puzzelaars, want in de normale levels gaat iBlast Moki 2 soms een stuk minder om het ontploffen van bommetjes en een stuk meer om het laten zien van leuke scenario’s. Voor deze tijdelijke introductieprijs is het echter een kek totaalpakket met een vrolijke, zeer fraaie afwerking.
Downloaden: iBlast Moki 2 (€0,79, introductieprijs)

https://www.youtube.com/watch?v=AoOqz6ZOy8Y

Het betere hakwerk: Emissary of War

GU DO Emissary of War iPhone iPod touchAan de leiding van Emissary of War staat een man die meewerkte aan Baldur’s Gate en Neverwinter Nights. Zegt je niks? Dat zijn twee van de beste hakspellen van vroegah op de pc. Dus als die man nu met een game in dit genre voor de iPhone, iPod touch en iPad komt, is het opletten geblazen. Dat deden wij ook en we zijn overtuigd na het doorspelen van het eerste hoofdstuk dat gratis te spelen is. Als hakgrage Ghent moeten we even bijpraten met de Orcs die de boel lopen te stangen. Even onderhandelen, dan is het klaar. Dat weet handlanger Hassock ook, die bekwaam is in het toegooien van helende drankjes en krachtvoer. Nou, mooi niet dus. Op de terugweg van de onderhandeling zakken we door de grond en begint de penarie. Een tegenstander aanvallen doe je door er op te klikken, helen doe je door oneindig het groene drankje in de wachtrij van Hassock te plaatsen. De truc is laatstgenoemde niet te laten overlijden in een gevecht, want dan wordt overleven knap lastig. Na een gevecht ga je allebei weer genezen door het leven. Gaandeweg kom je al snel aan sterkere wapens en betere drankjes. En oog in oog met sterkere tegenstanders natuurlijk. Emissary of War heeft een ietwat kale, maar frisse 3D-stijl, speelt lekker weg en biedt met Ghent een leuk Johny Bravo-achtig hoofdpersonage. Het spel is gratis voor iedereen, maar het tweede hoofdstuk kost in-app 2,39 euro.
Downloaden: Emissary of War (gratis)

Een week gratis: Rage en Rage HD

GU DO Rage iPhone iPod touchOntwikkelaar Id Software heeft twee dingen te vieren: de gamesontwikkelaar die aan de wieg stond van Commander Keen en Doom bestaat twintig jaar én de fanpagina van Rage op Facebook heeft meer dan 100,000 likes verzameld. Tegenover die laatste prestatie zetten ze een bijzonder gulle actie: hun schietspel Rage, ook verkrijgbaar als Rage HD, is een week lang gratis te downloaden. Je bekijkt het spel door de ogen van een hoofdpersoon die meedoet aan een luguber televisieprogramma waarin hij het in drie levels opneemt tegen mutanten. Daarvoor krijg je drie wapens: een pistool, shotgun en een machinegeweer. De kunst is zoveel mogelijk mutanten neer te maaien met de benauwde kogelvoorraad. Omdat spellen in dit genre doorgaans wat lastig besturen op de iPhone, heeft Id Software het lopen voor je uit handen genomen en hoef je alleen nog maar het gevaar te signaleren, goed te richten en te knallen. In typische, fraai weergegeven donkerbruine omgevingen is dat ondanks de mutanten nog best een aangename bezigheid. Let wel: deze app weegt minstens 539MB. Dat wordt ruimte vrijmaken.
Downloaden: Rage (tijdelijk gratis, voor niet-iPhone 4 eigenaren)
Downloaden: Rage HD (tijdelijk gratis, voor iPhone 4 bezitters)

Trailer van de Dag: Climber Brothers

iBlast Moki 2 mag dan wel een spectaculaire comeback van een oudgediende in iPhone-land zijn, een recensie van TouchArcade wees ons erop dat er iets is dat we vandaag gewoon moéten hebben als Trailer van de Dag vandaag. Even voorstellen: de klimmende broertjes. Ze zijn aan elkaar verbonden met een touw. Door de linkerkant van het scherm los te laten laat je de ene vallen, door aan de rechterkant los te laten de andere. Als je de ene maar vasthoudt, kan de ander verder slingeren naar de muntjes, de diamant en de eindstreep. De besturing van Climber Brothers is origineel en pakkend, maar dat is nog maar het begin. Climber Brothers zit ongelooflijk goed in elkaar, met 63 levels die steeds iets uitdagender worden en meer lastige elementen krijgen. Wat dacht je van wolken waarop je kan liften, ronddraaiende platen die je wegslingeren of mist waar je niet achter mag verdwijnen? Om nog te zwijgen van het grapje dat de ene broer geniepig grinnikt als de ander te pletter valt. Climber Brothers behoort tot de meest vernuftige spellen op de iPhone en MOET geprobeerd worden.
Downloaden: Climber Brothers (€0,79)
Downloaden: Climber Brothers Lite (gratis)

Ook de vorige Game-updates zaten vol met leuke games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 18:36
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, software

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.