Game-update: Hard Racing, Dead Space, Supremacy Wars, Team Hot Wheels Flame Riders en Game van de Week

De Game-update staat vandaag weer vol met nieuwe games voor de iPhone en iPod touch. In deze editie: Touchgrind BMX, Hard Racing, Team Hot Wheels Flame Riders, Supremacy Wars en Dead Space.

GU-VR-hoofdplaat-stuntfietsiPhone-games zakken soms bijzonder snel in prijs. Zo is Gamelofts racespel gebaseerd op The Fast & The Furious 5 nu al in de aanbieding voor tachtig cent, zo valt te lezen in een artikel over een fikse weekendkorting van EA- en Gameloft-games. Team Hot Wheels Flame Riders is een week na zijn uitgave al gratis te downloaden. Er zijn ook games die voet bij stuk houden. De game van de week kost 4 euro en is ook op andere vlakken aangenaam eigenzinnig.

Update maakt Dead Space niet makkelijker

GU VR Dead Space World voor iPhone iPod touchEr is een update verschenen van het geliefde actie-horrorspel Dead Space voor de iPhone, iPod touch en iPad. Je kan nu een Heavy Pulse Rifle kopen met virtuele geldunits in het spel en hoofdstukken uit de singleplayer kunnen herspeeld worden. Er zijn tevens twee elementen bijgekomen waardoor het spel er niet bepaald makkelijker op wordt. De eerste toevoeging is de Nightmare-moeilijkheidsgraad. Het schiet de regeneratie aan pulp en dus kun je niet meer herstellen door even stil te staan en bij te komen van opgelopen schade. In de andere toevoeging, de Survival-spelstand, kan dat wel en daar is het broodnodig ook. In de modus moet je het zo lang mogelijk volhouden tegen golven tegenstanders die je het leven zuur willen maken. Het is een populaire modus in veel shooters voor de ‘grote’ spelcomputers en het is dus niet zo gek dat het actiespel dat die het beste benadert op de iPhone, ook voorzien wordt van zo’n extra.
Downloaden: Dead Space (World) (tijdelijk €2,39)

Programmeur maakte Hard Racing in vrije tijd

GU VR Hard Racing voor iPhone iPod touchEén van de populairste spellen op de iPhone en iPod touch is Tiny Wings. Het is gemaakt door één programmeur en dat laat ongeveer zien hoe eenvoudig het is om te programmeren voor de apparaten van Apple. Bij Hard Racing is dat ook het geval. David Linan Reyes ontwierp, programmeerde en modelleerde het racespel met topdown-perspectief in zijn uppie en dat is een hele prestatie. Hard Racing is een hommage aan het iPhone-racespel Reckless Racing, zegt Reyes tegenover AppAdvice. Het heeft dezelfde indeling van besturing en ook een beetje dezelfde uitstraling. Anders is dat er her en der objecten op de baan slingeren waar je door kan worden vertraagd. Reyes is vooral trots op de nachtelijke circuits. We kunnen hem geen ongelijk geven. Het is onvoorstelbaar dat iemand Hard Racing in zijn vrije tijd in een half jaar maakt.
Downloaden: Hard Racing (€1,59)

Nu al gratis: Team Hot Wheels Flame Riders

GU VR Team Hot Wheels Flame RidersNa een week in de App Store te hebben gebivakkeerd, is Team Hot Wheels Flame Riders al gratis voor de iPhone en iPod touch. Het is een ridicuul simpel spelletje waarmee je tracks kan maken door met je vinger over het scherm te tekenen. De lijn die op het scherm komt, is de track. Daarmee moet je door zoveel mogelijke ringen rijden en zo weinig mogelijk vertragers aanraken – maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Als je de vinger maar op het scherm houdt, haalt je auto, motor of truck de finishlijn wel. Er zijn negen eenvoudige omgevingen waarin je dit kunstje mag flikken. Waarom dan toch de aandacht? Het is lekkere bezigheidstherapie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bumpy Road, zit er genoeg snelheid in Team Hot Wheels om er even lekker mee te prutsen. Zwiep de weg ineens omhoog en het voertuig vliegt het beeld uit. Flame Riders is stiekem best geinig maar pas op; het is een beetje dom vermaak.
Downloaden: Team Hot Wheels Flame Riders (tijdelijk gratis)

Tijdelijk gratis: Supremacy Wars

GU VR Supremacy Wars voor iPhone iPod touchEen groep schattige indianen bestormt gebouw na gebouw op zoek naar de totale overheersing. Dat is althans de bedoeling in Supremacy Wars. Je hebt een paar gebouwen op de kaart. Die kun je bezetten door er mannetjes heen te sturen. De bevolking vermenigvuldigt zich vanzelf en dus worden de gebouwen die je bezet na verloop van tijd steeds bevolkter (lees: beter bewapend). Nu moet je het zo uitspelen dat je de tegenstander uit elk gebouw verjaagt. Het tactische concept is al eens eerder gedaan op de iPhone, maar meestal in hele abstracte jasjes. Supremacy Wars geeft je de controle over traditionele strijders als indianen en Romeinen en dat spreekt wat meer tot de verbeelding. Wat ook niet onaardig is, is dat je de tegenstander kan verjagen met een breed arsenaal aan spreuken. Uitleg is per tekst en video voorhanden. Het enige waar Supremacy Wars om schreeuwt, is een online multiplayer.
Downloaden: Supremacy Wars (tijdelijk gratis)

GAME VAN DE WEEK: Touchgrind BMX

Misschien voelde je al aankomen dat Touchgrind BMX onze Game van de Week zou worden. We hebben deze week al twee keer eerder over het spel geschreven in de Game-update. De lofzang komt, in tegenstelling tot het fietsje dat je met je vingers bestuurt, niet uit de lucht vallen. Touchgrind BMX is een alleszins eigenwijs spel. Willen spellen omtrent extreme sporten nog wel eens vermoeien met snoeiharde alternatieve muziek; deze game biedt een baken van rust. Het is even bijkomen onder het ontspannen bandengerol van een fiets en geluidseffecten die voldoening geven na een goed gelukte stunt. Daarbij heeft het spel misschien wel de mooiste schaduwen van alle games in de App Store. Touchgrind BMX ziet er haarscherp en sfeervol uit en biedt een van de origineelste spelervaringen op de iPhone.
Downloaden: Touchgrind BMX (€3,99)

Klik hier voor vorige Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2011, 19:16
Categorie Games
Onderwerpen bmx, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.