Game-update: Final Fantasy Legends, Serious Sam, en Flick Champions is Game van de Week

Final Fantasy Legends komt naar de iPhone en iPod touch in verschillende episodes, maar wie niet kan wachten kan zich alvast vermaken met Flick Champions, de Wii Sports op de iPhone.

GU VR Flick Champions headerAls er al tientallen spellen in een genre zijn en je in gameplay niet meer kan opvallen, kun je jezelf altijd nog onderscheiden in stijl. Dat is wat Serious Sam: Kamikaze Attack en Odd Issey doen voor respectievelijk het ren- en dual-stick-genre. Het rollenspel Final Fantasy Legends probeert juist zo traditioneel mogelijk in elke zin van het woord te zijn en dus kunnen we stellen dat de Game van de Week als enige zijn eigen plan trekt. Leuk!

Final Fantasy Legends naar de iPhone

GU VR Final Fantasy LegendsKijk eens even aan, de iPhone en iPod touch worden binnenkort verrijkt met een versie van Final Fantasy Legends: Hikari to Yami no Senshi! Dat is wel even een binnenkomer zo aan het begin van het weekeinde. Nou eens zien, wat weten we over dit nieuwe deel in de langlopende Japanse RPG-serie? 1. Het is een ouderwetse Final Fantasy in opzet, met een 2D-uiterlijk van bovenaf bezien en trage, beurt-gebaseerde gevechten. 2. Het is een game die in meerdere delen wordt aangeboden via episodische content. We weten nog niet of we daarbij moeten denken aan elk half jaar een nieuw vervolgdeel in de App Store, of aan betaalde updates voor de oorspronkelijke app. En volgens Wikipedia mogen spelers zelf bepalen in welke volgorde ze de delen spelen! Het helpt niet dat het nog niet bekend is wanneer Legends uitkomt. Eigenlijk weten we dus nog niet zoveel over Final Fantasy Legends en de onderstaande Japanse trailer zal niet veel dingen duidelijker maken. Feit is wel: er komt een nieuwe Final Fantasy naar de iPhone. Dat zal voor menig liefhebber van RPG’s al plezierig genoeg zijn.

Nieuw en maf: Odd Issey Free

GU VR Odd Issey Free iPhone iPod touchLaat Spongebob de hand schudden met steampunk en je krijgt de stijl waaruit Odd Issey is opgetrokken. Het is in haar beelden en het geluid en van de meest eigenzinnige dual-stick actiespellen die we op de iPhone en iPod touch onder ogen kregen. Met de linker stick stuur je de rolstoel van de sikkeneurige hoofdpersoon Issey en met de rechter stick richt je de kogels op het evenzo rare gespuis dat om je heen sluipt. En de gekke wetenschapper dacht nog wel een waardevolle ontdekking te hebben gedaan door op een planeet vol leven te landen! In de volledige versie moet die maffe Issey 31 dagen (lees: levels) zien te overleven op drie verschillende moeilijkheidsniveau’s. Er zijn zes wapens die je kan vrijspelen – inclusief, welja, een autoombom – en de doorzetter kan zijn rolstoel zeven keer upgraden. Of gewoon eerst de nu verschenen gratis demo proberen. Dat is wel aan te bevelen, want odd-is ie.
Downloaden: Odd Issey (€1,59)
Downloaden: Odd Issey Free (gratis)

Nieuw en maffer: Serious Sam Kamikaze Attack

GU VR Serious Sam Kamikaze AttackAlweer bijna tien jaar geleden werd Serious Sam voor de pc opeens een doorslaand succes. In een wereld van alsmaar meer verhalende games, was er plots weer een knotsgek, heerlijk nutteloos schietspel. Serious Sam nam het met shotguns, dubbele shotguns en veel te zware raketten op tegen oneindige horden creaturen en in het bijzonder: schreeuwende kamikaze-mannen. Dat Serious Sam zijn wilde haren nog niet kwijt is, blijkt nu wel op de iPhone. In Serious Sam: Kamikaze Attack speel je juist zo’n kamikaze-knakkert die schreeuwend veertig levels lang achter Sam aanrent. Door tegen bommen te schoppen en gevaar uit je weg te bonjouren of te ontwijken, kom je steeds dichter bij de vluchtende mr. Serieus. Reken hem in en je gaat naar het volgende level. Kijk door de opsmuk heen en je hebt gewoon weer te maken met het volgende ren zo ver als je kunt-spel, maar ja, probeer maar eens door deze bizarre, typische Serious Sam-opsmuk heen te kijken.
Downloaden: Serious Sam: Kamikaze Attack (€0,79, universele app)

Game van de Week: Flick Champions

GU-VR-Game-van-de-WeekFlick Champions is Wii Sports op de iPhone, schreven we gisteren, en dat vinden we na een paar potjes extra alleen nog maar meer. Soms zijn de meest simplistische spelletjes de leukste. In Flick Champions heb je 8 minispelletjes van sporten. Dat zijn voetbal, basketbal, ijshockey, tennis, bowlen, boogschieten, golf en vooruit, American Football. Er staan 16 toernooivormen en 24 verschillende varianten van deze sporten te wachten, maar het mooiste is de twee speler-optie. Op één iPhone. Jawel. Bij voetbal ‘flick’ je om beurt een poppetje achteruit om de bal bij een medespeler of in de goal te mikken, net als op die kleine voetbaltafels met voetballers die op veertjes staan. Bij bowlen heb je beiden de helft van het scherm, net als bij boogschieten. Het gaat allemaal nergens om en dat is nou net zo lekker. Het is ongestoorde meligheid en oprecht lachen om mooie uitgevoerde, maar een achterlijke set sportspelletjes. En beduidend goedkoper dan een Nintendo Wii, ook.
Downloaden: Flick Champions (€0,79)
Downloaden: Flick Champions HD (€2,39, geoptimaliseerd voor iPhone 4 en iPad)

Uitgekeken op Angry Birds? Lees de Game-update!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 18:10
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, iculture speelt, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.