The Human Project: iPad-app om de mensheid mee te bespreken

De app The Human Project moet een discussieplatform worden. Met als grote hamvraag: wat gaat de mens in de komende honderd jaar bereiken.

The Human ProjectThe Human Project is misschien wel de meest ambitieuze iPad-app die op het moment in ontwikkeling is. De app moet dienen als een discussieplatform over de grote levensvragen, zoals waar we staan als menselijk ras en wat we in de 21e eeuw moeten gaan bereiken. De app is een project op Kickstarter, dat inmiddels al meer dan genoeg geld heeft verzameld om de ontwikkeling te starten.

Erika Ilves en Anna Stillwell worstelen al meerdere jaren met The Human Project. Ze hopen er achter te komen wat de mensheid in de komende eeuw zal bereiken, wat voor gevaren er op ons pad komen en hoe we nu eigenlijk als mensheid te boek moeten staan. Vragen die volgens beide dames het beste beantwoord kan worden door er over te discussiëren, wat ze hopen te doen met gebruikers van de aankomende iPad-app.

Vijf onderwerpen worden in de app besproken. Centraal staat ‘A Human Story’, een samenvatting van ons als menselijk ras en onze ontwikkeling sinds de oerknal. Een manifest moet uitleggen wat de mens in de 21e eeuw is. De drie daarop volgende onderwerpen bespreken de uitdagingen van de komende eeuw, een visie op het jaar 2050 en een agenda om onze vooruitgang in vast te leggen.

Wanneer de app uitkomt is nog niet bekend. Het project staat nog op de website Kickstarter, waar het team ruimschoots de benodigde 25.000 dollar heeft verzameld. Ze moeten alleen nog wel even wachten: de Kickstarter-deadline is pas over twaalf dagen. Wil je geld investeren in het project, dan kun je rekenen op extraatjes zoals t-shirts en een boek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 18:07
Categorie Uncategorized
Onderwerpen electronic arts, game, kickstarter, tycoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.