SkyGrid: nieuw ontwerp voor slimme iPad-nieuwsapp

De slimme nieuwsapplicatie SkyGrid heeft een update gekregen. Deze gooit de hele layout om, waardoor hij visueler is opgesteld. SkyGrid is voor iPhone en iPad verkrijgbaar.

skygrid ipadDe nieuwsapplicatie SkyGrid schotelt gebruikers meerdere artikelen binnen een bepaald onderwerp voor. Dit zorgt ervoor dat je je helemaal kunt inlezen over dat ene nieuwtje rond een bepaald onderwerp. Een nieuwe update voor de app heeft de gehele layout veranderd. Het grid aan foto’s dat eerst alleen op een paar plekken te vinden was, vind je nu in iedere sectie van de applicatie. Hierdoor is hij visueel een stuk aantrekkelijker.

De ontwikkelaar noemt het nieuwe ontwerp van SkyGrid heel toepasselijk Photo Grid. Deze woordspeling op de naam klopt als een bus: de layout is weinig meer dan een grid aan nieuwsfoto’s. Je bladert door deze pagina gevuld met vierkante foto’s heen, om bij een artikel uit te komen wanneer je op iets interessants tapt.

Bij het opstarten van SkyGrid kom je automatisch op een grid met het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur. Door op een onderwerp te tappen kom je op een nieuw grid aan artikelen, allemaal over dit ene onderwerp. Kom je iets interessants tegen, dan kun je er een abonnement op nemen en de ontwikkelingen volgen via het Following-tabblad. Daar kun je tevens algemene nieuwsonderwerpen volgen om wat je leest te specialiseren.

SkyGrid vindt zijn nieuwsonderwerpen niet via jouw rss-feeds of sociale media, maar genereert zelf zijn nieuwskeuze. Daardoor heb je vrij weinig invloed op de websites die er in de app voorbij komen. Een gemis, want hierdoor ben je afhankelijk van Engelstalige nieuwsbronnen.

Downloaden: SkyGrid (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 19:26
Categorie Nieuws
Onderwerpen instrument, muziek maken, nieuws, smule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.