Game-update: Pocket Racing, Tiny Pants en Game van de Week

In de Game-update van vandaag een stapel toffe games voor de iPhone en iPod touch: Tiny Pants, Pocket Racers en twee games van de week: Dofus Battles en Prince Penny. Wat een feest!

GU VR Prince Penny voor iPhone en iPod touchTot gisteren was het niet bekend welke game deze week in aanmerking kwam voor de Game van de Week op iPhoneclub. Het gepolijste Catch the Candy? Het ingenieuze maar frustrerende Spoing? Het antwoord luidt: nee. Ze maken zelfs geen schijn van kans. Vandaag zijn maar liefst twee games aan het licht gekomen die zó goed zijn dat een game van de week uitkiezen ineens een onmogelijke opgave is geworden. Dames en heren, we presenteren u Prince Penny en Dofus Battles! Oh, en er is meer.

Verslavend scheuren in Pocket Racing

GU VR Pocket Racing voor iPhone en iPod touchAls het wachten op Draw Racing je wat te zwaar is, is het gisteren verschenen Pocket Racing misschien een goed tussendoortje. In dit racespel in topdown-perspectief heb je maar twee knoppen: een om met de klok mee te rijden en een om tegen de klok in te sturen. Het bestuurt een stuk logischer dan het klinkt. Pocket Racing maakt gebruik van een vernuftig online systeem: elke keer dat je een race start, speel je tegen de tijd die iemand anders heeft neergezet. Als je wint, krijg je punten afhankelijk van het niveau van de tegenstander. Hoewel het spel standaard maar twee tracks telt, kun je er zes banen bijkopen voor 79 eurocent en dat is misschien nog wel het geld waard ook. Een verslavend spelletje. Oh en een tip: neem de groene auto.
Downloaden: Pocket Racing (gratis)

Tiny Pants: spel met onderbroekjes

GU VR Tiny Pants voor de iPhone en iPod touchHier heeft iemand zijn seksuele eigenaardigheden eens even flink botgevierd op een spelconcept. In Tiny Pants vliegen er voor zeer korte tijd getekende onderbroeken voorbij. Terwijl dat gebeurt, tik je op punten die voorbij vliegen en die je goed kan gebruiken voor de highscore. Na enkele seconden krijg je een scherm waarop je moet aangeven welke onderbroeken je net zag langskomen. Makkie? Dacht het niet. We kunnen er in de verste verte niet bij hoe iemand die spelconcept heeft kunnen verzinnen, maar lang leve de rare kronkels van het menselijk brein. Tiny Pants is namelijk gewoon een verdomd grappig spelletje. Het beste van allemaal: het is nog gratis ook.
Downloaden: Tiny Pants (gratis)

GAME VAN DE WEEK 1: Dofus Battles

En dan ineens, volslagen uit het niets, is daar Dofus Battles voor de iPhone en iPod touch. Op de pc geniet Dofus al vele, vele fans en laten we hopen dat dat aantal met de vandaag uitgekomen iOS-versies nog eens stijgt. Dofus weet namelijk als geen ander een strategiespel zo toegankelijk te maken. Voor iedereen. Die Engels spreekt dan. In schitterend getekende werelden zet je manschappen op het bord die golven van tegenstanders moeten tegenhouden. Je eenheden hebben verschillende eigenschappen: de ene valt van dichtbij aan, de ander van veraf, de ander vertraagt tegenstanders en een ander geneest je medespelers. Gedode vijanden laten diamanten achter en door die op te pakken, kun je weer nieuwe manschappen neerzetten. Vooraf elk gevecht kun je het gewenste moeilijkheidsniveau aangeven. Dat zijn de details die tellen. Dofus speelt als een droom. Klaar met Plants versus Zombies? Dofus Battles is de verplichte volgende stap.
Downloaden: Dofus: Battles (€2,39)
Downloaden: Dofus: Battles Lite (gratis)

GAME VAN DE WEEK 2: Prince Penny

Prince Penny is het schattigste spel in de App Store sinds Tiny Wings. Het is eveneens een highscore-spelletje waarin je zover mogelijk moet komen voor een zo hoog mogelijke score. Het Koninkrijk van papa koning is arm, maar gelukkig is er een vliegende leeuw die overal muntjes achterlaat. Zoonlief de prins springt op zijn koetsje en gaat de munten achterna. In een 3D-omgeving met smalle strookjes land moet je balanceren en zoveel mogelijk munten verzamelen zonder in het water te kukelen. Later in het spel heb je een varken dat meehelpt met munten verzamelen, maar er zijn ook steeds meer paddestoelen en loslopende dieren die je van je munten en evenwicht willen beroven. Hoe langer je het volhoudt, hoe hoger de score. Prince Penny is origineel, ontzettend fraai en leuk afgewerkt en het speelt ook nog eens goed. Prince Penny is liefde.
Downloaden: Prince Penny (€0,79)

Klik hier voor het Game-update overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2011, 19:03
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.