Mensen gebruiken iPad 2 nauwelijks om foto’s te maken

De iPad 2 is niet populair voor het maken van foto's. Er worden met de iPhone 4 tweehonderd keer meer foto's gemaakt dan met de iPad 2.

ipad 2 cameraDe camera van de iPad 2 spreekt niet echt tot de verbeelding. En dat blijkt ook uit de cijfers van Flickr: uit logbestanden van Flickr blijkt dat de camera van de iPad 2 nauwelijks wordt gebruikt. Op Flickr zijn 12.570 foto’s te vinden die met de iPad 2 zijn gemaakt, terwijl er meer dan 51 miljoen foto’s met een iPhone zijn gemaakt. Het aantal apparaten dat in omloop is, verschilt bij de iPhone (meerdere modellen) en de iPad 2 natuurlijk ook nogal. Kijk je naar het dagelijks gebruik, dan zijn er slechts 22 mensen die foto’s met hun iPad 2 maken, tegenover 4.391 met een iPhone 4. Daarmee is de iPad 2 tweehonderd keer minder populair dan de iPhone 4 voor het maken van foto’s.

Eigenlijk hoeven de cijfers niet te verbazen: een iPhone heb je altijd bij je, een tablet niet. En het vasthouden van een iPad om een foto te nemen is nét iets onhandiger dan het richten van je iPhone op een leuk onderwerp. Uploaden van foto’s gaat op de iPhone ook een stuk makkelijker, vergeleken met iPads die niet allemaal een 3G-functie hebben. En dan is er ook nog de tegenvallende resolutie van de foto’s die de iPad 2 levert: weliswaar 720p video’s maar slechts 0,7 megapixel foto’s.

De cijfers in onderstaande grafiek werden bijeengebracht door ElectricPig.

flickr uploads

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2011, 20:24
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen flickr, fotografie, ipad 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.