Game-update E3 special: nieuwe beelden van 9mm, March of Heroes, Backstab, Dream:scape uitgebracht en meer

Er komt een hoop gamenieuws vanaf de E3 beurs en vandaag staat de Game-update voor de iPhone en iPod touch in het teken van een handvol veelbelovende Gameloft-games.

GU DO Dreamscape voor iPhone iPod touch en iPadVandaag hebben we geen tijdelijk gratis game voor je in de aanbieding in de Game-update. We zeggen het maar alvast. Vandaag staat bijna alles in het teken van nieuwe spelbeelden vanaf de beursvloer van de E3, ‘s werelds grootste jaarlijkse gamebeurs. Er zijn nieuwe video’s van actiegame 9mm, Block Breaker 3 Unlimited, Silent Ops, piratenspel Backstab en oorlogsgame March of Heroes. En om er nog eens een schepje bovenop te doen: het visueel spetterende Dream:scape is uit voor de iPhone en iPod touch!

Op de E3: 9mm

Het actiespel 9mm is een van de meest veelbelovende games voor de iPhone en iPod touch momenteel. Maar we moeten wel iets rechtzetten wat we eerder hebben gezegd. Het heeft namelijk niet zoveel te maken met Grand Theft Auto. Het spel geeft de indruk van een open wereld-game, maar is in feite erg rechtlijnig en je hebt gewoon te maken met levels en missies. Desalniettemin ziet de actie er ook nu weer erg goed uit. Je kan ten alle tijde een knop indrukken om vijanden in slow-motion te bekogelen. Tegelijk duik je dan weg voor hun dodelijke metaal. In 9mm speel je een agent die Amerikaanse achterstandswijken verschoont van tuig en dat gaat gepaard met een grauwe sfeer, veel gevloek en harde actie. 9mm moet binnenkort uitkomen.

Op de E3: March of Heroes

Het is nog niet helemaal bekend of de shooter March of Heroes van uitgever Gameloft zich afspeelt in of na de Koude Oorlog, maar de eerste van de twee video’s hieronder voldoet aan alle Vietnamoorlog-stereotypen. Oude rockmuziek klinkt uit de speakers als je een vlucht maakt met een helikopter – en als je daar uitvalt kom je terecht in een soort zanderige jungle-omgeving. De tweede videodemonstratie, eveneens afkomstig van TouchArcade, laat een rustige duikmissie zien met redelijk gedetailleerde onderwateromgevingen. De aangekochte Unreal Engine schittert nog niet zoals in het zwaardvechtspel Infinity Blade, maar laat het schietspel wel erg soepel draaien op de iPad 2 en hopelijk ook de iPhone. Een releasedatum is nog niet gegeven.

Op de E3: Backstab

Backstab is Gamelofts inhaken op het door Pirates of the Caribbean weer populair gemaakte piratenthema. Ook dit actiespel ziet er erg vloeiend en speelbaar uit, maar kampt wel met houterige animaties hier en daar. Toch, als we daarover gaan klagen, kunnen we bijna elk 3D-spel op de iPhone wel afschrijven. Backstab ziet eruit als een volwassen actiespel en belooft een grote open wereld aan de speler. Dat is de belofte in ieder geval. De beelden vanaf de beursvloer zien er vooralsnog een tikkeltje lineair uit. Het is nog niet bekend wanneer het uitkomt.

Op de E3: Block Breaker 3 Unlimited

And now for something completely different: een spelleke met een balletje en een plankje. Maar je kan zeggen wat je wil, Gameloft doet zijn best met Block Breaker 3 Unlimited. De bekendste uitgever van iPhone-games blijkt prima in staat te zijn om een aantrekkelijk break-out achtig spel te kunnen neerzetten. BB3U ziet er flashy uit en heeft levels met verschillende hoogteniveau’s. Er zijn zijgeweggetjes waardoor je andere routes kan nemen en zomaar ineens naar een ander stuk level kan schieten. Maar uiteindelijk moeten gewoon alle blokjes van het veld verdwenen zijn natuurlijk. Het is nog niet bekend wanneer het oneindige blokbreken aanvangt.

Op de E3: Silent Ops

Hoewel visueel bepaald niet de beste van Gamelofts aankondigingen, ziet ook Silent Ops eruit als een degelijk actiespel voor de iPhone en iPod touch. Silent Ops vertelt het verhaal van twee geheime organisaties en drie geheime agenten. Jij kruipt in de huid van een tamelijk willekeurig hoofdpersonage en ontdekt gaandeweg een plot waarin het lot van de mensheid weer eens in jouw handen blijkt te liggen. Het is zeker niet het meest inspirerende Gameloft-spel, toegegeven. Het moet binnenkort verschijnen. De onderstaande video is geschoten door TouchArcade.

Trailer van de Dag: Dream:scape

Dream:scape is technisch gezien een van de meest indrukwekkende games die tot nu toe op de iPhone, iPod touch en iPad is verschenen. Door de ogen van de hoofdpersoon struin je door een open wereld, op zoek naar de oorzaken van je nachtmerries. Het spel laat zich het beste beschrijven als een thriller. Het is niet op uit op bloedvergieten, maar heeft wel een beklemmende sfeer op een desolaat platteland waarin verder niemand lijkt te leven. De eerste reacties en recensies van Dream:scape zijn razend enthousiast, al ziet het spel er door de zware Unreal Engine-techniek wel beduidend beter uit op de iPhone 4 dan op oudere toestellen. De app is universeel en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad en kost slechts 1,59 euro. Ongelooflijk. Probeer na vandaag nog maar eens 60 euro voor een spelcomputergame neer te tellen. Dream:scape is tussen al het E3-geweld gewoon onze Trailer van de Dag.
Downloaden: Dream:scape (€1,59)

Als je niet genoeg krijgt van iPhone-games, klik dan hier

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2011, 18:41
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.