Game-update: Desert Zombie, verslavende gratis spellen en Dream:scape is Game van de Week

Dream:scape ziet er niet alleen prachtig uit op de iPhone en iPod touch, maar is ook nog eens een beklemmende ervaring. En met Desert Zombie Last Stand is het volgende indrukwekkende Unreal Engine-spel alweer aangekondigd.

GU VR Desert Zombie voor iPhone en iPadHet leuke van de Game-update verzorgen voor iPhoneclub is dat je elke dag aan de slag gaat met games die totaal het tegenover gestelde van elkaar zijn. Vandaag is weer zo’n dag dat we vier verschillende games behandelen die allemaal totaal anders zijn, maar wel tot de verbeelding spreken. Het gratis Movie Story is een verslavend managementspelletje, Jelly Bear is match-3 op zijn fijnst en Dream:scape is een volwassen ervaring die niemand mag missen. En dan zijn er weer die vervelende zombies die eindeloos overhoop geknald moeten worden.

Zandhappen met de Unreal Engine: Desert Zombie

GU VR Desert Zombie shooterperspectiefDe Unreal Engine-techniek gaat los op de iPhone, iPod touch en iPad. Onze Game van de Week draait op de spelmotor en gisteren zagen we al March of Heroes gepresenteerd worden vanaf de E3-beursvloer. Nu is er alweer een eerste eenpersoons-shooter aangekondigd voor Apple’s systemen die gebruik maakt van de techniek. In Desert Zombie: Last Stand word je per helikopter naar de woestijn gestuurd om daar afgelegen dorpjes te ontruimen van zombies, zombies en nog meer ondoden. Ze zien er akelig gedetaileerd uit en steken daarin mooi af met de nogal zanderige en kale omgevingen. Gooi er nog even een online samenwerkingsmodus in voordat het spel in juli verschijnt en wij zijn om.

Start een filmproductiebedrijf in Movie Story

GU VR Movie Story voor iPhone en iPod touchNa het enorme cult-succes van Game Dev Story konden soortgelijke spellen niet uitblijven. In Movie Story is het niet je taak om games uit te brengen, maar films. De manier waarop is echter hetzelfde. Je stelt mensen aan die je verantwoordelijk stelt voor je projecten, traint en recruteert nieuw talent en als er budget over is, creëer je hype met advertenties. Recensenten vellen een oordeel over je kersverse producties en zijn grotendeels verantwoordelijk voor de box-office inkomsten. En wat zullen ze je films afkraken…

Wat het nog venijniger en interessanter maakt, is dat andere spelers jouw ontwikkelde talenten kunnen huren, maar andersom geldt het natuurlijk ook. Je kan dus gewoon talent bij anderen weghalen! Movie Story is gratis, maar met de aankoop van gouden munten kun je het trainingsproces versnellen en ja, daar kun je voor in de buidel tasten. De jacht naar succes in Movie Story is echter ook zonder echt geld gevaarlijk verslavend.
Downloaden: Movie Story (gratis)

Eventjes gratis: Jelly Bear

GU VR Jelly Bear voor iPhone en iPod touchHoe is het toch mogelijk dat er na al die honderden match-3 games in de App Store toch nog spellen verschijnen die het gekleurde blokjes-sorteren leuk houden op de iPhone en iPod touch? Jelly Bear is een game die in de eerste periode gratis is en die we iedereen kunnen aanraden om in ieder geval even uit te proberen. Je tekent lijntjes door gelijkgekleurde blokken waardoor je die weghaalt van het veld. Nieuwe blokken vallen het veld in en zo blijf je verwijderen totdat de tijd op is. In de Arcade-modus kom je steeds een level verder en ontvang je een Game Center-achievement voor elk level dat je verder komt. In de Speedy-modus moet je gewoon zo’n hoog mogelijke highscore halen in een vastgestelde tijd. Jelly Bear begint makkelijk maar wordt al snel uitdagender. Het is echt zo’n lekkere match-3 waarvoor je even in een ‘flow’ moet zitten om er doorheen te fietsen en dan voelt het ook echt lekker om een hoge score neer te zetten.
Downloaden: Jelly Bear (gratis, introductieprijs)

GAME VAN DE WEEK: Dream:scape

iPC Game van de WeekVolwassen. Innemend. Geloofwaardig. Misschien wel de mooiste beelden op de iPhone. Dat zijn een paar van gedachten die in ons opkomen als we aan onze Game van de Week denken. Zoals we gisteren al stelden: het is niet voor te stellen dat een realistisch, zo fraai uitgewerkt en volledig driedimensionaal spel als Dream:scape slechts 1,59 euro kost voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het spel zie je door de ogen van de hoofdpersoon die al puzzelend in aanraking komt met zijn nachtmerries. Bij aanvang weet je de insteek van het verhaal niet en dat is nou net de reden dat het verhaal zich langzaam van je meester maakt. Niet alleen een audiovisueel prachtige, maar ook enerverende ervaring op de iPhone.
Downloaden: Dream:scape (€1,59)

Meer zien van de Game-update? Klik hier

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2011, 18:24
Categorie Games
Onderwerpen dream:scape, game, gvdw, iculture speelt, match-3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.