Zwapp verbetert herkenning van apps met 1 Million App Schemes

Zwapp heeft de website 1 Million App Schemes geopend om zogenaamde custom URL schemes van apps te verzamelen. Daarmee wordt de herkenning van apps steeds beter.

zwapp logoWe hebben op iPhoneclub al wel vaker geschreven over Zwapp, een applicatie waarmee je interessante apps kunt ontdekken. Het probleem van Zwapp en vergelijkbare apps is dat de scanfunctie vaak niet in staat is om alle apps op je toestel te herkennen. Dat heeft te maken met technische beperkingen van iOS. Zwapp kan wel de actieve processen op de telefoon checken, om te zien welke apps draaien, maar dan moet een app op de achtergrond actief zijn. Ook kan Zwapp gebruik maken van zogenaamde custom URL schemes om de aanwezigheid van bepaalde apps te herkennen. Maar die zijn niet zomaar van alle apps te achterhalen, want Apple geeft ze niet vrij. Nu is er een speciale tool voor Mac OS X waarmee je Zwapp en andere apps kunt helpen om de herkenning te verbeteren: 1 Million App Schemes.

De extra tool is nodig omdat Apple de applicaties isoleert via een sandbox-methode. Je kunt vanuit de ene app niet zomaar zien welke andere apps aanwezig zijn. Door zoveel mogelijk custom URL schemes te verzamelen van apps, kan Zwapp ze beter herkennen. Wil je meehelpen, dan moet je een open source-tool op je Mac installeren, die de inhoud van je iTunes-bibliotheek scant. Het achterhaalt de custom URL schemes van alle aanwezige apps die je ooit gedownload hebt, ook wanneer ze niet meer op je iPhone geïnstalleerd zijn. Die info wordt vervolgens anoniem naar de makers van Zwapp gestuurd, waarna je de tool weer kunt deïnstalleren.

Zwapp gaat de gegevens ook open source beschikbaar stellen aan andere ontwikkelaars, zodat zij het communiceren van apps onderling kunnen verbeteren. Je helpt door het installeren van 1 Million App Schemes dus niet alleen Zwapp, maar ook andere ontwikkelaars en andere gebruikers.

zwapp gonny

Zwapp is een applicatie van Nederlandse bodem, waarmee je aanbevelingen van apps kunt krijgen. Er bestaan wel meer van dergelijke diensten, zoals Chomp, Appsfire, FrenzyApp en Appolicious. Je kunt met Zwapp zien wat je vrienden downloaden en welke apps ze leuk vinden. Ook kun je je eigen lijstje met favoriete apps beschikbaar stellen aan anderen. Aan de hand van een nieuwsfeed kun je zien welke activiteiten anderen uitvoeren. Je kunt commentaar geven en ontvangen op de apps die je gebruikt. Bij Zwapp kun je vrienden volgen en gevolgd worden. Je krijgt nieuwe en populaire apps van vrienden te zien en krijgt toplijsten van iTunes voorgeschoteld. Zoals iTunes de Ping-functie voor muziekaanbevelingen heeft, zou je Zwapp als een soort Ping voor apps kunnen beschouwen. Een dergelijke sociale interface voor de App Store is er nog niet: je kunt nog niet zien wat je vrienden geïnstalleerd hebben en welke apps ze graag gebruiken.

Meer info: 1 Million App Schemes
Downloaden: Zwapp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2011, 16:06
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.