Game-update: Bungie werkt aan iPhone-game, Super Steve Bros, MOS Speedrun Lite, Chicks vs Kittens

In de Game-update vandaag het heuglijke nieuws dat Bungie waarschijnlijk bezig is met een game voor de iPhone en iPod touch. Het Super Mario-gevoel herleeft met Super Steve Bros en MOS Speedrun en er zijn gratis te proberen games.

GU MA Halo voor de iPhone en iPod touchEen nieuwe week, een nieuwe dagelijkse Game-update rond de avondklok. Er is goed nieuws voor fans van de shooterserie Halo. De achterliggende studio daarvan, Bungie, heeft een nieuw bedrijfsonderdeel opgericht en roept hardop dat ze mobiele games wil gaan maken. Concreter is het beeld van Super Steve Bros, een aankomend Super Mario-achtig platformspel met onze Steve Jobs in de hoofdrol. Wie Super Mario waardeert, moet snel doorklikken.

Bungie gaat iPhone-game maken

GU MA Bungie AerospaceBungie, de spelontwikkelaar achter de befaamde Halo-reeks (afbeelding hierboven), is bezig met een game voor iOS. Dat melden verschillende techblogs. TouchArcade stuitte op een document dat refereert naar de geregistreerde bedrijfsnaam Bungie Aerospace. De nieuwe tak zou zijn opgezet om games voor onder andere de iPhone te maken. De eerste game uit de stal van Aerospace zou wel eens project Crimson kunnen zijn, denkt een auteur van de genoemde site. Hij zet zijn geld op een mobiele MMORPG; het genre waarin Order & Chaos Online van Gameloft tot dusver voorop liep. Het jammere van dit verhaal is dat het allemaal nog niet zeker is. Bungie heeft zelf nog niets bevestigd.

Puzzle Fighter II toegevoegd aan Capcom Arcade

GU MA Puzzle Fighter II voor iPhone en iPod touchCapcom Arcade is een gratis applicatie voor de iPhone en iPod touch waarin je aan het begin drie virtuele credits mag besteden aan verschillende klassiekers uit de stal van Capcom. Als je daar doorheen bent, kun je verschillende games kopen via een in-app aankoop. Onlangs zijn er twee games toegevoegd aan de catalogus in de Arcade: Super Ghouls ‘n Ghosts is een duistere en lastige platformgame waar je niet omheen kon als je midden jaren negentig in de speelgoedfolders keek. Puzzle Fighter II is wat onbekender gebleven hier en dat is zonde, want het is een van de diepste Tetris-achtige puzzelgames die je op de iPhone kan spelen. Je zet diamanten met verschillende kleuren neer en sorteert die, maar je kan ze pas verwijderen als je een bom in die kleur op de blokken gooit. Zo kun je enorme combo’s maken van kleuren die na elkaar ontploffen. De besturing werkt met swipen en op het beeld tikken. Het werkt verrassend accuraat.
Downloaden: Final Fight @ Capcom Arcade (gratis, in-app aankopen voor €0,79)

Super Mario? Super Steve Bros!

GU MA Super Steve Bros voor iPhone en iPod touchAls Apple in een moment van stupiditeit een Super Mario-kloon toelaat in de App Store, moet Super Steve Bros. ook wel door het goedkeuringsproces heenkomen toch? Het bedrijfje Fruitcomputer onder leiding van Marcos Navarro is bezig met een Super Mario-variant waarin de CEO van Apple de hoofdrolspeler is. De grijze Steve Jobs springt zich een weg door een landschap dat verdacht veel op het 8-bit decor van Super Mario lijkt. Maar Steve verslaat daarin geen lopende paddenstoelen, maar pc-componenten. Super Steve Bros. verkeert nog in alpha-fase en dat betekent dat het spel nog lang niet af is. We vermoeden dat het hieronder vermelde MOS Speedrun een goed tussendoortje is. En wat het goedkeuringsproces betreft: Fruitcomputer is er al in geslaagd Ninja Steve in de App Store te krijgen.

Vandaag gratis: Chicks versus Kittens

GU MA Chicks versus Kittens voor iPhone en iPod touchJe eigen stekkie verdedigen hoeft niet gecompliceerd te zijn. Dat laat Chicks versus Kittens zien. In dat spel ben jij een norse blauwe vogel, hoog in de boom. Maar de boom wordt beklommen door katten die je niet te grazen mogen nemen – en dus leg je eieren en offer je de kuikens op aan de katten. Klik op een kuiken en vervolgens op een kat om het donzige geel te laten vermorzelen. Twee strikes en hij ‘s out! Ook het eieren leggen heb je zelf in de hand. Daarvoor moet je punten verzamelen (lees: bladeren aantikken) waarna je weer een ei kan leggen. Zo simpel is Chicks versus Kittens in essentie. Natuurlijk worden de katten maar ook de piepjonge vogeltjes gaandeweg veelzijdiger. Tijdens het verdedigen vliegen er ook nog sterren in beeld. Je moet er drie raken voor de maximale score, maar dat zal geen verrassing meer zijn. Een leuk en verslavend spelletje.
Downloaden: Chicks versus Kittens (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: MOS Speedrun

MOS Speedrun is al een tijdje uit maar de gratis Lite-versie is spiksplinternieuw. De eenvoud is de kracht van MOS Speedrun. Je speelt een mannetje in een audiovisueel decor dat doet denken aan vergane spelcomputers en je moet zo snel mogelijk de finish bereiken. Springen en rennen gaat met een superstrakke besturing is dat is broodnodig, want elke tegenstander die je aanraakt in dit spel, betekent ogenblikkelijk je dood. De Lite-versie beperkt zich tot 5 gratis levels, de volledige variant biedt er 5 keer zoveel. Wie Super Mario vroeger altijd zo snel mogelijk probeerde uit te spelen, doet er goed aan MOS Speedrun (Lite) een kans te geven.
Downloaden: MOS Speedrun (€1,59)
Downloaden: MOS Speedrun Lite (gratis)

Klik hier voor oudere afleveringen van de Game-update

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 19:02
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, iculture speelt, mario, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.