CycleComputer Lite: fietscomputer voor de iPhone

CycleComputer Lite is een gratis fietscomputer waarmee je je snelheid, gemiddelde snelheid, afgelegde afstand en dergelijke op de fiets kunt bekijken.

fietscomputer cyclecomputerEr zijn al apps waarmee je kunt hardlopen. Maar als je op de fiets zit, heb je misschien gewoon behoefte aan een display, waarop je de afgelegde kilometers, de snelheid en de tijd af kunt lezen. CycleComputer Lite biedt dat allemaal. Je bevestigt de iPhone met een fietshouder aan je stuur en hebt vervolgens een betrouwbare fietscomputer met makkelijk afleesbaar display.

De app is licht en makkelijk in gebruik, kan drie verschillende displays tonen (digitaal, analoog en kaart) en kan zowel staand als liggend worden gebruikt. CycleComputer gebruikt weinig energie, zodat je meer dan 4 uur kunt fietsen op een volle batterijlading. De betaalde versie CycleComputer (€2,39) kwam afgelopen december uit. Met deze Lite-versie kun je echter ook prima fietsen.

cyclecomputerEr zitten maar een paar beperkingen in: de afstandsmeter wordt na elke 100 kilometer automtisch gereset, zodat je niet kunt zien hoeveel kilometers je in je totale fietscarriere hebt afgelegd. Ook worden de gemiddelde tijd/snelheid en afstand elke 15 minuten en elke 5 kilometer gereset. De Lite-versie is dan ook vooral handig voor mensen die niet meer dan 100 kilometer per keer fietsen. En voor mensen die tijdens het fietsen een beetje in de gaten willen houden wat de snelheid is, maar niet obsessief bezig zijn met statistiekjes. Wil je graag statistieken over de hele rit bekijken, dan zul je toch echt de betaalde versie moeten aanschaffen. De app toont de afstanden in kilometers of mijlen. Bij de digitale weergave krijg je in grote cijfers de snelheid en andere metingen te zien. Kies je voor de analoge weergave, dan heb je een metertje in beeld en bij de kaartweergave zie je gewoon een kaartje met weergave waar je bent geweest.

Ook leuk voor fietsers: ANWB Fietsen en Strava Cycling voor het vastleggen van je fietsritten.

Downloaden: CycleComputer (€2,39) en CycleComputer Lite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 16:57
Categorie Sport
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.