Game-update: Beat Sneak Bandit, Sam & Max, Train Titans en koopjes

Vandaag in de game-update onder andere het sluipspelletje Beat Sneak Bandit, dat muziekgames probeert te combineren met het stealth-genre, het strakke treinspel Train Titans en aflevering 2 van Sam & Max.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Beat Sneak BanditHet lijkt inmiddels onmogelijk om een donderdag voorbij te laten gaan zonder dat er bijzondere iPhone-spelletjes in de App Store belanden. Dit keer wordt de donderdags-update gekopt door Beat Sneak Bandit, een bijzonder spelletje dat muziek probeert te combineren met elementen van traditionele sluipgames. Train Titans lijkt op zijn beurt erg op ouderwetse treinspelletjes, maar verdient punten voor zijn strakke executie.

Beat Sneak Bandit: sluip op het ritme van de muziek

Beat Sneak BanditSpelontwikkelaars proberen wel vaker de boel om te gooien door twee totaal verschillende genres met elkaar te mengen. Toch waren we tot vandaag nog nooit een ‘muziek/sluipspel’ tegengekomen. Beat Sneak Bandit laat spelers door verschillende gebouwen heen sluipen, maar dit op maat van de muziek. Doe je dit goed, dan schiet je langs bewakers en andere obstakels zonder gezien te worden. Met dit spelmechaniek moet je alle gestolen klokken in het huis van de schurk Duke Clockface terugpikken. Dit steekt allemaal verrassend leuk in elkaar, al word je af en toe wel in een situatie geplaatst waarin je moet blijven wachten totdat je veilig verder kunt sneaken.
Downloaden: Beat Sneak Bandit (€2,39)

Train Titans: wisselstoringen en rode seinen

Train TitansHebben jullie de afgelopen weken ook vaak vast gezeten in een vertraagde trein, dankzij een bevroren wissel of een rood sein? Het iPhone-spelletje Train Titans geeft je de mogelijkheid om te laten zien dat het beheren van het spoor helemaal niet zo moeilijk is. Een blauwe en een rode trein staan allebei in verschillende steden, maar moeten van station wisselen. Dit doe je door een spoor tussen de twee locaties aan te leggen. Dit begint simpel, maar als wij de trailers van het spel mogen geloven wordt het steeds lastiger dankzij meerdere treinen en met water overgoten levels. De besturing maakt dit allemaal wel een stuk verdraagzamer: door een bepaalde kant op te vegen verschijnt het stuk spoor dat je hier kunt aanleggen. Met 28 levels is het spel wel wat aan de korte kant.
Downloaden: Train Titans (€0,79)

Tweede aflevering Sam & Max Beyond Time And Space nu verkrijgbaar

Sam & MaxDe tweede aflevering van de Telltale-avonturenserie Sam & Max is voor de iPhone verschenen. In dit politie-avontuur kruip je in de huid van een hondendetective, die er samen met zijn konijnenvriend op uit trekt om de misdaden van de kerstman tot een halt te roepen. Het verhaal lijkt uit het luchtledige gegrepen te zijn, maar het schrijftalent bij Telltale zorgt ervoor dat dit feit je zelden zal ergeren. Net als in andere Telltale-spellen beweeg je door een interactief verhaal door objecten te vinden, met personages te praten en puzzels op te lossen. Om te weten wat er gaande is in dit nieuwe hoofdstuk zul je overigens wel eerst de eerste aflevering moeten spelen, die ook €3,99 kost.
Downloaden: Sam & Max Beyond Time and Space Ep 2 (€3,99)

https://www.youtube.com/watch?v=matblbVv0QU

De koopjeshoek

Iedere dag pikken we de meest interessante game-koopjes op en plaatsen ze in de Koopjeshoek. Ook vandaag is geen uitzondering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2012, 21:35
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.