Fuel Finder: tankstation van je eigen merk vinden in België en Nederland

Fuel Finder is een iPhone-app met tankstations in België en Nederland. Je kan er terecht voor klantenkaarten van bijvoorbeeld Shell of Q8.

Fuel Finder iPhone-app tankstations klantenkaartenHet ligt misschien in de aard van het beestje, maar in Nederland hebben we niet te klagen over apps om benzine- en dieselprijzen mee te vergelijken. Benzine-jip en DirectLease TankService zijn geen onbekende gasten in de App Store-hitlijsten en ook ANWB Onderweg en Clevertanken bieden prijzenvergelijkingen voor pompen. Fuel Finder zet dat principe niét door naar België. Maar de nieuwe iPhone-app kan je wel helpen om te besparen. Je kan tankstations namelijk filteren op het merk waar je zelf een klantenkaart van hebt. Hij werkt trouwens ook in Nederland.

Fuel Finder van het Belgische JArchitects brengt vijf ketens van tankstations in kaart: Shell, Q8, Lukoil, Esso en Total. In de instellingen-tabblad kies je welke keten je wilt weergeven, en vervolgens kan je de resultaten op twee manieren bekijken. In het hoofdtabblad zie je ze onder elkaar weergegeven op afstand gesorteerd, met het dichtstbijzijnde tankstation natuurlijk bovenaan. Je ziet bij elk tankstation het merk met een logo en de naam van het station; helaas lang niet altijd de straatnaam ervan.

Fuel Finder benzinepompen in België Fuel Finder welke tankstations weergeven op iPhone

Het andere overzicht is uiteraard op de kaart. Daarin zie je de logo’s van de tankstations in de witte pinnetjes staan, op de kaart van Apple’s Kaarten-app. In beide overzichten kan je achter de naam van het tankstation op de richtingsknop drukken en wordt de route vanaf je huidige positie naar het tankstation uitgezet in Kaarten. Er is helaas geen mogelijkheid om met een andere app te navigeren, terwijl Google Maps en Waze toch ook heel ingeburgerde navigatie-apps zijn. Daarbij is het toch jammer dat de prijzen van de tankstations niet worden geïndexeerd. Want een klantenkaart kan je dan helpen besparen; het vermindert de prijsverschillen aan de pomp niet.

Downloaden: Fuel Finder (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2013, 17:29
Categorieën Belgische apps, Navigatie
Onderwerpen auto, diesel, tanken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.