eBay Exact-app: 3D-geprinte objecten bestellen uit iOS-app

eBay Exact is een iPhone-app waarmee je 3D-geprinte objecten kunt kopen, zoals iPhone-hoesjes, sieraden en horloges. Ze worden rechtstreeks geleverd uit de 3D-printfabriek.

ebay exacteBay heeft een nieuwe iPhone– en iPad-app uitgebracht met de naam eBay Exact. Met de app kun je 3D-geprinte objecten aanschaffen, die door drie partnerbedrijven worden geleverd. Sculpteo is het dichtst bij huis gevestigd, in Frankrijk. De andere twee zijn MakerBot (Brooklyn) en Hot Pop Factory (Toronto). Er zijn momenteel 18 producten beschikbaar die je naar eigen wens kunt aanpassen. Sculpteo en Hot Pop hebben elk acht producten, MakerBot heeft er slechts twee. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit iPhone-hoesjes, horloges, sieraden of een persoonlijke poppetje.

Er is ook een mixtape (cassettebandje) verkrijgbaar. Een ring is verkrijgbaar voor $34, maar ook voor $275 en voor een iPhone-hoesje ben je tussen de $24,88 en $29,88 kwijt.

ebay exact appDe twee iPhone-hoesjes die je via Sculpteo kunt laten maken zijn aan je eigen wens aan te passen. Bij de Bubbles-hoes maak je met je vingers een bubbelpatroon aan de achterkant van de hoes, je kiest het model (iPhone 4/4S of 5), opschrift en het materiaal (glad plastic in 10 kleuren). Bij de goedkopere Curves-case die hierboven is afgebeeld kun je de vorm van de ‘curves’ aanpassen, een tekst toevoegen en eventueel een foto uploaden om als achtergrondplaatje te laten printen. Zo’n persoonlijke foto kost $10 extra.

Je betaalt met PayPal en ontvangt het product binnen 14 werkdagen, direct vanuit de 3D-printfabriek. Bij de materialen is keuze uit plastic, metaal en hout. Dat eBay zich in deze markt mengt is op zich wel bijzonder, omdat het een nog relatief jonge markt is. Maar zodra het een mainstream activiteit is geworden heeft eBay in ieder geval al een voet aan de grond. Het plan is om het aantal objecten de komende tijd uit te breiden.

Downloaden: eBay Exact (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2013, 19:01
Categorie Lifestyle
Onderwerpen 3d, ebay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.