Cigarette: Nederlandse iPhone-app toont waar je sigaretten koopt

Cigarette is een Nederlandse iPhone-app waarin je snel winkels en restaurants ziet waar ze sigaretten verkopen. Handig!

Cigarette iPhone-app iOSJa, het is ongezond en ja, het druist mogelijk totaal in tegen de goede voornemens volgende maand. Maar Cigarette is een nieuwe Nederlandse iPhone-app die best wel eens wat mensen blij kan maken. De applicatie gebruikt de Nederlandse kaart van Apple maar voor één doel: laten zien waar je in de buurt sigaretten kan kopen. Je ziet de winkels en andere verkooppunten op de kaart en ziet meteen of het pand open is. De applicatie is nog in ontwikkeling: als je eigen locatie nog geen verkooppunten heeft, kan je die zelf tippen in de app.

Ontwikkelaar Appademic bouwt de database op vanuit Groningen, zien we niet alleen op de screenshots in de App Store, maar ook als we de applicatie testen. Landelijke dekking kan je de applicatie zeker nog niet toezeggen – je zal dus zelf nog moeten investeren in het tippen van locaties als je Cigarette overal bruikbaar wilt maken. Je kan een plek in de app toevoegen als je er bent, of voegt locaties met openingstijden toe via CigaretteApp.nl.

Cigarette locaties op kaart iPhone Cigarette locaties op kaart sigaretten kopen iPhone

In Groningen werkt de app alvast als een trein. Op basis van je GPS-locatie wordt een lijst met verkooppunten in de buurt geladen en zie je die op afstand gesorteerd onder elkaar. Onder de naam van de winkel of de horecagelegenheid, zie je tot wanneer het pand open is of vanaf wanneer je er terecht kan. Een tik op een winkel levert een pagina met een uitgebreid adres op, net als een kaart op de onderste helft van het beeld met je huidige locatie naar de winkel toe. ‘Breng mij hier naartoe’ opent de route in Apple’s Kaarten-app.

Vanuit de lijst druk je op de knop linksboven om alle resultaten op de kaart te zien, daar vanuit druk je weer op het ezelsoor linksboven om terug te keren. Lekker simpel en bovendien uitgevoerd in nette iOS 7-stijl. Cigarette moet nog maar even een uitgebreide database opbouwen, maar het begin is uitstekend. En bij de goede voornemens, tja, dan stop je hem gewoon even weg in een mapje op de iPhone.

Downloaden: Cigarette (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 14:40
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp roken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.