Fotopedia Heritage: de mooiste plekken op aarde op je iPad

Fotopedia Heritage is de iPad applicatie van de week volgens Apple. Deze app toont 20.000 foto's van de mooiste plekken op aarde, die zijn aangewezen als UNESCO World Heritage Site.

fotopedia heritageElke week kiest Apple een applicatie van de week, die wat extra aandacht krijgt. Deze week is het een app die we al een paar keer door lezers getipt hebben gekregen en die geschikt is voor de iPhone en iPad: Fotopedia Heritage. De app laat foto’s zien van UNESCO World Heritage Sites, dus plaatsen die van bijzondere betekenis zijn. Je vindt 20.000 foto’s in deze applicatie, waarmee 3.000 bijzondere wereldwijde locaties in beeld zijn gebracht. En er worden dagelijks nieuwe toegevoegd. Fotopedia Heritage is gemaakt in samenwerking met UNESCO World Heritage Center. Aan de hand van tags kun je foto’s zien die aan een bepaald thema zijn gewijd. Bij elke locatie vind je beschrijvingen van UNESCO zelf en Wikipedia.


fotopedia heritage ipadDe ontwikkelaar heeft ook een link naar TripAdvisor ingebouwd, zodat je vanuit de foto meteen kunt opzoeken of er een leuk hotel in de buurt is en wat er verder nog te doen is. Via een interactieve kaart blader je naar mooie locaties in de buurt. Vooral op de iPad en het hoge resolutiescherm van de iPhone 4 zien de foto’s er prachtig uit – en de app is nog gratis ook.

Downloaden: Fotopedia Heritage (gratis – universele app voor iPhone en iPad)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.