Documenten online bewerken met Zoho Docs

In de Amerikaanse App Store is deze week de nieuwe applicatie Zoho Docs verschenen. Met Zoho Docs kun je ook op jouw iPhone documenten onderweg bewerken, opslaan en delen.

zoho docsOp de website van Zoho Docs kun je gratis documenten en spreadsheets opslaan. Deze zijn vervolgens overal ter wereld te bekijken. Je kunt deze site zien als een alternatief voor Google Docs. In de Amerikaanse App Store is deze week de nieuwe applicatie Zoho Docs verschenen. Met Zoho Docs kun je ook op jouw iPhone documenten onderweg bewerken, opslaan en delen. Hopelijk is deze app snel in Nederland en België te krijgen.

De bestanden die je in Zoho Docs maakt – zoals presentaties, documenten en spreadsheets – kun je gemakkelijk opslaan als een PDF-bestand en delen met andere Zoho-gebruikers. Zowel de PDF’jes van jezelf en anderen, en de oorspronkelijke bestanden, zijn te zien in de nieuwe Zoho Docs applicatie.

Zoho Docs werkt volgens het Dropbox-principe. De bestanden staan op een externe server, en deze server is met je werkcomputer, je thuiscomputer en je iPhone te bereiken. De aloude smoes “mijn hond heeft mijn werkstuk opgegeten” werkt niet meer. Een werkstuk is namelijk gewoon via Dropbox, Google Docs of Zoho Docs bereikbaar.

Op de computer vinden wij Google Docs fijner. Wie een Gmail-account heeft, kan gemakkelijk bij zijn of haar documenten. Daarnaast is Google Docs gratis, ook al heb je duizenden bestanden opgeslagen. Onderweg is de applicatie van Zoho Docs ideaal, omdat de interface erg clean is. Documenten zijn gemakkelijk bereikbaar en worden duidelijk getoond. Als je onderweg veel aan je documenten sleutelt, is het de moeite waard om Zoho Docs uit te testen.

Downloaden: Zoho Docs (gratis, alleen VS)

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2010, 15:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen google documenten, kantoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.