Fog of World: ontdek de wereld en verwijder mist

Fog of World is een nieuwe, bijzondere iPhone-applicatie waarmee je de wereldkaart kan ontdoen van mist. Hoe meer plekken je bezoekt in de wereld, hoe meer je ervan ziet op de kaart.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fog of World iPhone ontdekken wereldreiziger‘Fog of war’. Het is een term die wordt gebruikt in strategiespellen om gebied dat je nog niet hebt ontdekt met je manschappen, te bedekken en aan het zicht te onttrekken. Waar je wel komt met je troepen, klaart de donkere hemel of mist op en krijg je een grotere inkijk in de wereld. Dat principe past de iPhone-app Fog of World ook toe. Maar dan… in het echt. Hoe meer je reist, hoe meer je letterlijk van de wereld ziet en hoe meer beloningen je ervoor krijgt.

Fog of World verkregen achievementsJe moet twee dingen over hebben om Fog of World te gebruiken: vier euro om de app te kopen en het accepteren van een GPS-verbinding als je op reis bent, zodat je locatie vastgelegd kan worden. Niet echt een batterijvriendelijke aangelegenheid om het zuinig uit te drukken, maar je moet er wat voor over hebben om de wereld te veroveren. Ontwikkelaar Ollix raadt zelf aan een externe GPS-tracker te gebruiken zodat je de batterij van de iPhone spaart.

Erkenning voor je avonturiersgedrag krijg je in de vorm van badges die je kan verdienen. Die zijn soms relatief makkelijk te verdienen door een gebied van bepaalde omvang te voet af te leggen met de app, maar andere keren moet je veertig gebieden binnen een continent hebben aangedaan. Zonder wereldreizigersgeest ben je nergens in de app als je serieus alle badges wil uitspelen.

Fog of World ontdekt van de VSAardig is wel dat je ook GPX-bestanden kan importeren in Fog of World. Zodoende kan je aan de hand van andere apps waarmee je bijvoorbeeld je wintersport-snelheden op de ski’s hebt vastgelegd, invoeren in de app om mist van de kaart te verwijderen. Helaas is er niet zo’n inmenging met Foursquare of Facebook Places. Het zou aardig zijn als je de locaties waarop je aldaar bent ingecheckt ook kan ‘ontmisten’ in de app, maar daar is vooralsnog geen sprake van. Een integratie die wel van toepassing is, is Game Center. Je achievements worden keurig bijgehouden in Apple’s sociale netwerk voor games. De wereld ontdekken. Dat staat weer net even anders dan vijftig meter springen in Doodle Jump.

Downloaden: Fog of World (€3,99)

Dank voor de tip, Edwin Naessens!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 9:53
Categorieën Games, Reizen
Onderwerpen oorlog, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.