Flitsers.Mobi iPhone-app: realtime flitsinformatie tijdens het rijden

Flitsers.Mobi is een applicatie die flitsers en controles indexeert en tijdens het rijden aan je doorgeeft doormiddel van waarschuwingen. De dienst wordt door gebruikers zelf bijgehouden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Flitsers Mobi flitsinformatie op de iPhoneFlitsers.Mobi stelt meer dan 200.000 gebruikers te hebben die gebruik maken van de flitsinformatie op de website. Die flitsinformatie wordt door de gebruikers zelf doorgegeven. Nu komt de website met een app die de verzamelde gegevens handig in de praktijk brengt. De applicatie Flitsers.Mobi voorziet je van waarschuwingen als je een flitser of een controle nadert. De app denkt er daarbij aan dat je niet teveel batterij verbruikt.


De flitserinformatie komt vrij nadat je voor het eerst een gebruikersnaam hebt doorgegeven (geen verdere accountgegevens vereist) en de applicatie toestemming geeft je locatie te traceren. Aan de hand daarvan wordt in de hoofdpagina met flitsinformatie de volgorde van flitsers opgesteld, onderverdeeld in Noord-, West-, Oost- en Zuid-Nederland. De volgorde is voor een ieder aan te passen. Behalve sorteren op Regio, kan je de informatie ook rangschikken op wegnummer, nabije controles en flitspalen en, jawel, favorieten.

Flitsers.Mobi doet zijn werk tijdens het rijden. Via een actieve GPS-verbinding lokaliseert de app de positie van de auto en het dichtstbijzijnde hectometerpaaltje. Hij geeft een waarschuwing als er een controle of flitser op je pad komt. Als de app de eerste keer wordt opgestart, zie je al in een duidelijke uitleg staan dat je zelf de afstand en het geluid of trilling van de waarschuwing kan instellen. De afstand kan zowaar tot op de meter bepaald worden aan de hand van sliders. In de instellingen kun je eveneens accounttoegang tot Facebook, Twitter en Hyves verlenen om informatie te kunnen delen via de sociale netwerken. Een handleiding moet eventuele vraagtekens wegnemen.

Andere opties van de applicatie zijn de file-informatie van onder andere BNR en Q-Music controleren via interne links. File-informatie kan ook worden voorgelezen in het tabblad Verkeersinfo, waar een ANWB-man de controles aankondigt. Met het middelste tabblad kun je jezelf aanmelden voor het vinden en doorgeven van controles en flitsers. Het enige dat je hoeft in te vullen zijn het nummer van de A of N-weg en de hectometerpaal, dat is alles. Ook hier komen geen extra accountgegevens om de hoek kijken. Uiteraard is er ook een kaart om de boetegevaren in beeld te brengen.

De applicatie vereist je GPS-informatie als je tijdens het rijden gebruik wilt maken van Flitsers.Mobi. Dat slurpt redelijk wat batterij en daar zijn de ontwikkelaars van het Nederlandse MobilePioneers van op de hoogte. Zodra je de app afsluit, krijg je een waarschuwing in beeld dat de applicatie GPS nog steeds heeft geactiveerd. Dat gebeurt zodat je ook op de achtergrond op de hoogte gehouden kan worden. Onder de waarschuwing kun je er meteen voor kiezen om GPS uit te schakelen. In de applicatie kan dat zelf door op een wegaanduiding of de weergegeven rijsnelheid te drukken. Doordacht en erg handig.

Niet overbodig om te melden: in België worden alleen de gebruikelijke flitspalen weergegeven en geen controles. Dat kan in de toekomst wel veranderen, oppert de omschrijving in de App Store.

Downloaden: Flitsers.Mobi (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.