KPN gaat live-televisie aanbieden op iPad

KPN gaat live-televisie aanbieden op de iPad. Volgende week is er een persbijeenkomst gepland en de dienst zelf gaat medio september van start.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tvkijken-journaalKPN heeft via een flyer aangekondigd dat ze live-televisie op de iPad gaan aanbieden. De dienst gaat medio september van start onder de naam ‘KPN Interactieve TV online’. Er wordt in de folder niet gesproken over zenders, maar over programma’s. Het is dus mogelijk dat er sprake is van een soort Uitzending Gemist-collectie, maar dan met live tv-programma’s. Verder is opvallend dat alleen wordt gesproken over tv-kijken thuis: “overal in huis live tv-kijken” en “op de wc of in bad, op zolder of buiten in je hangmat”.

Volgende week (dinsdag 23 augustus) is er een persbijeenkomst gepland, waar KPN de nieuwe dienst zal onthullen. “Er liggen demo-iPads en -laptops voor je klaar”, meldt de aankondiging. KPN heeft retro tv-dozen laten maken met insteekvak voor de iPad, die de uitgenodigde journalisten kunnen weggeven aan hun volgers. De operator raadt ook alvast een hashtag aan, voor als je je enthousiasme via Twitter wilt delen: #kpnitv. In het materiaal zijn in ieder geval logo’s van Nederland 1, 2 en 3, RTL 4 en RTL XL te zien. Ook wordt er gesproken over de 20 meest populaire programma’s, die live te bekijken zijn.

Gisteren kondigde Vodafone aan dat ze ook televisie gaan aanbieden. Dit wordt echter een bredere dienst, die via het glasvezelnetwerk van Reggefiber en het kopernetwerk van KPN zal lopen. Toch liet Vodafone-directeur Bart Hofker weten dat je straks met een iPad in huis alle tv-zenders kunt bekijken.

Tipgever: AlexanderNL via Twitter
De toegestuurde folder staat hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:00
Categorie Lifestyle
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.