Flick: bestanden uitwisselen tussen iOS, Android, Mac en Windows

Met Flick. voor de iPhone, iPad, Android, Mac, Windows en Linux kan je handig allerlei bestanden versturen en delen naar andere apparaten.

Flick bestanden uitwisselen tussen iOS en AndroidPubliceerden we eerder deze week nog nog een applijst met 5 handige iPhone-apps om net even wat handiger met je iPhone om te gaan; schrijven we vandaag over Flick. Dat is een nieuwe handige applicatie die zo in het rijtje past. Met de toepassing kan je eenvoudig foto’s, documenten en contacten uitwisselen tussen allerlei apparaten. De app is er voor de iPhone, iPad, Mac, Windows, Android en zelfs Linux. Je hoeft maar met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden te zijn om bestanden naar elkaar te vegen.

We hebben Flick (officieel met punt erachter) getest op één iPhone in combinatie met drie MacBooks die de applicatie allemaal geïnstalleerd hebben. Op de desktop installeer je de toepassing gratis, de mobiele app voor iOS kost 89 cent en kan ook op de iPad gebruikt worden. De apparaten hebben even nodig om elkaar te vinden, en op een van de Macs vergt dat zelfs het herstarten van de app die zich in de systeembalk bovenin beeld nestelt. In elke toepassing zie je aan de bovenkant van het scherm de apparaten waarmee de toepassing in verbinding staat en waar je bestanden naartoe kan delen. Op de iPhone doe je dat door horizontaal door de verschillende verbonden apparaten te vegen.

Typen bestanden

Je kan vier typen bestanden versturen met Flick op de iPhone en iPad. Foto’s die je ter plekke schiet of uit je fotoalbum haalt is een voor de hand liggende categorie. De tweede is een contact dat je uit je adressenlijst van de iPhone haalt. Dan heb je een pen om direct een bericht mee te schrijven en ten slotte is er een icoontje met dobbelstenen. Daarmee komt en grapje in beeld: een spelletje boter kaas en eieren dat je kan versturen – maar die werkt niet op de Macs.

Mogelijkheden

Flick is niet alleen de naam van de app, maar ook de handeling die je uitvoert in de app. Je veegt bestanden omhoog richting het verbonden apparaat om het daarop in het scherm te brengen. Zo ontvang je ook foto’s en teksten van anderen vanaf boven in beeld. Je kan elk bestand dat je ontvangt en zelf klaarzet, op verschillende manieren aanpakken. Met een tik erop zie je de optie ‘Broadcast’ en daarmee je kan het bestand naar alle verbonden apparaten uitzenden. Daarnaast kan je een auto-destruct timer op een bestand zetten om hem maar tijdelijk aan anderen te laten zien. Ontvangen bestanden kan je opnieuw delen met anderen, verwijderen, opslaan in je fotoalbum, kopiëren – maar in het geval van een foto ook gebruiken als achtergrond in de app. Je kan overigens meer bestandstypes ontvangen dan versturen: als iemand je een liedje of zelfs anderhalf gigabyte groot videobestand stuurt, kan je die gewoon bekijken in de app.

Flick opties voor ontvangen bestand Flick bestanden versturen

Verbeterpunten

Helaas heeft Flick in onze test soms last van vastlopers. Op die momenten zie je zelf en zien ontvangers nog maar een placeholder van het bestand dat je wilde versturen, en moet je het versturen ervan opnieuw beginnen. Ook is het huidige aanbod van acties een beetje gebrekkig en willekeurig in de app. Waarom wel een foto als achtergrond gebruiken, maar niet toewijzen aan een contactpersoon? Waarom kan je geen auto-destruct timer zetten op een bestand dat je broadcast, maar alleen dat je persoonlijk verzendt? Verder moeten teksten nog actief gemaakt worden. Het zou fijn zijn als een link direct een webpagina kan openen in de app bijvoorbeeld, en niet enkel geplakte tekst is die je zelf weer moet kopiëren en plakken om te gebruiken.

De dominante gedachte is echter dat Flick veel potentie heeft. Het werkt soepel en omdat het zoveel verschillende apparaten ondersteunt, is het met de juiste uitbreidingen en vervolgstappen echt een goede manier van bestanden uitwisselen.

Downloaden: Flick. (€0,89, universeel, iOS 5.1+)
Directe link naar apps voor andere platformen: getflick.io

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2013, 8:29
Categorie Diensten
Onderwerpen bestand, google documenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.