Propellerhead gaat ReBirth voor iPhone weghalen uit App Store

Propellerhead gaat ReBirth voor iPhone weghalen uit de App Store. De app met twee bass synths en drumsamplers zal ook niet langer ondersteund worden. De iPad-app blijft wel bestaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rebirth-iphonePropellerhead, makers van de muzieksoftware Reason, hebben aangekondigd dat ze de iPhone-app ReBirth niet meer gaan aanbieden. Op 1 juni wordt ReBirth uit de App Store gehaald en zal daarna ook niet meer ondersteund worden. Met de app kun je muziek componeren met emulators van enkele klassieke Rolandsynthesizers en drumsamplers.

De iPad-versie van ReBirth blijft wel bestaan en biedt ook iets meer functies. In 1997 werd de eerste versie van Rebirth uitgebracht voor PC en Mac. Sinds 2010 kun je ermee aan de slag op je iPhone en iPod touch en er zelfs complete muzieknummers mee maken.

De app biedt, net als de desktopversie, toegang tot twee TB-303 bass synths. Deze zijn door elkaar heen te gebruiken. Daar bovenop kun je drums toevoegen met de TR-808 en TR-909 Rhythm Composers. Elk van de vier synths heeft een eigen paneel voor mix-instellingen. Daarnaast heb je toegang tot vier effecten: compressor, distortion, delay en pattern controlled filter. Tot slot bezit de app vijf mods waarmee je geluiden naar eigen creativiteit kunt tweaken.

ReBirth is geschikt voor mensen die zelf techno- en acid house-nummers willen produceren. Het mooie van de ReBirth-apps is dat ze heel veel mogelijkheden bieden, waar je vroeger dure apparatuur voor nodig had. Nu stop je je iPad in je tas en heb je met een app van nog geen 15 euro dezelfde mogelijkheden. De iPhone-versie is met een prijs van €2,69 een stuk goedkoper, maar heeft als nadeel dat er wel érg veel knopjes op het scherm moesten worden gepropt. Ook heeft het als nadeel dat je alleen nummers kunt delen met andere ReBirth-gebruikers die de iPhone-app hebben. Bij de iPad-versie is dat anders: daar kun je de muzieknummers ook exporteren als mp3-bestand.

rebirth-ipadNa 1 juni stopt voor Propellerhead ook de ondersteuning voor de iPhone-app. Je kunt zelfs niet langer je muzieknummers uitwisselen met anderen die de app hebben. Daardoor word je eigenlijk wel gedwongen om naar de iPad-app over te stappen. Als reden noemt het Zweedse bedrijf dat ze hun inspanningen op mobiel gebied willen focussen.

Downloaden: ReBirth voor iPhone (€2,69, iPhone, iOS 3.1+)
Ook verkrijgbaar: ReBirth voor iPad (€13,99, iPad, iOS 3.2+)

Hieronder zie je een filmpje van de iPad-versie:

https://www.youtube.com/watch?v=zomsMea6KxM&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2013, 14:10
Categorie Muziek
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.