FlashLight: iPhone-zaklamp gebruikt nabijheidssensor en gyroscoop

De iPhone-app FlashLight laat je de flitser gebruiken als zaklamp. Omdat de app de nabijheidssensor van de iPhone gebruikt, schakelt hij automatisch uit wanneer je hem in je zak steekt. Door de iPhone te schudden zet je de zaklamp aan of uit.

FlashLightFlashLight is absoluut niet de eerste zaklamp-app voor de iPhone. Ook deze app schakelt de flitser van je iPhone 4 of iPhone 4S in, zodat je hiermee donkere gebieden kunt doorkruizen. FlashLight pakt het echter bijzonder aan: door gebruik te maken van de nabijheidssensor, schakelt de zaklamp zichzelf automatisch uit wanneer je de iPhone in je zak steekt. Je kunt ook met de iPhone schudden om het lampje aan of uit te zetten.

FlashLight bevat naast een zaklamp ook een aantal functies die de app nuttig zullen maken tijdens een lange nachttocht. Zo kun je het kompas van de iPhone bekijken terwijl je de flitser aan hebt staan, of de flitser gebruiken om met morsecode te seinen naar anderen.

Vind je FlashLight geen fijne app, dan zijn er ook nog een aantal alternatieven beschikbaar. De Nederlandse app Lampie (€0,79) laat je bijvoorbeeld ook de flitser gebruiken als zaklamp. Gezien de app daarnaast geen andere functies bevat, is hij snel in gebruik. Je kunt natuurlijk ook de Camera-app op je iPhone starten, naar videomodus omschakelen en daar de flitser aanzetten. Hierdoor blijft de flitser namelijk ook branden. Dan kun je alleen geen gebruik maken van de extra functies van FlashLight.

Downloaden: FlashLight (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2012, 17:34
Categorie Diensten
Onderwerpen flitser, zaklamp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.