NAVV Globetrotter: goedkope navigatie op iPhone met TomTom-kaart

NAVV Globetrotter is een nieuwe, gratis navigatie-app voor de iPhone. De applicatie maakt gebruik van de Benelux-kaart van TomTom en moet daarmee accurater zijn dan de eerder uitgebrachte NAVV Benelux.

NAVV Globetrotter iPhone navigatie gratisDe navigatiesoftware-ontwikkelaar NAVV heeft recent een nieuwe applicatie voor de iPhone uitgebracht waarmee je gratis kan navigeren. Dat kan aan de hand van de kaartensoftware van TomTom die in de app wordt gebruikt. Na het eerste keer opstarten van NAVV Globetrotter krijg je de keuze om één land(enpakket) gratis te downloaden, waarbij ook de Benelux een optie is. Nadien heb je een volwaardige navigator met een offline ingeladen kaart, zodat de app minimaal mobiele data verslindt.

De TomTom-kaart van de Benelux weegt 194 MB om te downloaden en is daarna altijd gratis en offline voorhanden in de applicatie. Na het binnenhalen van de kaart, beschik je de eerste 30 dagen over Nederlandstalige turn-by-turn navigatie. Na die maand proeftijd betaal je 11,99 euro om de navigatie aan te schaffen. Je blijft wel beschikken over de kaart. NAVV Globetrotter in werkingEen uitbreiding voor flitspalen in Nederland kan je gratis downloaden, maar daarvoor moet je wel eerst accountgegevens invoeren. Als je ook accountinformatie van Facebook en Foursquare invoert, kan je daarmee je afgelegde route delen en eettentjes, benzinepompen, winkels en bezienswaardigheden op de kaart zien.

NAVV Globetrotter heeft een heldere interface met veel contrast in de kleuren en grote menuknoppen. Zo is de applicatie ook prima bruikbaar in de auto. Wel komt de applicatie op de iPhone 4S wat stroperig over. Het menu laat zich snel bedienen, maar het berekenen van een route of het bewegen over een kaart gaat niet echt vloeiend.

Ontwikkelaar NAVV heeft meer goedkope navigatiesoftware voor de iPhone uitgebracht. De bekendste daarvan is NAVV Benelux, die voor 9,99 euro is te downloaden. Die applicatie krijgt een gemiddelde App Store-beoordeling van 1,5 ster. De stem stuurt je regelmatig de verkeerde kant op en de kaart is inaccuraat. NAVV Benelux maakte echter nog gebruik van een Navteq-kaart. De nieuwe app krijgt tot dusver een waardering van 4 sterren uit 16 beoordelingen. Je kan in ieder geval zelf gratis proberen of de navigatie van NAVV Globetrotter beter werkt.

Downloaden: NAVV Globetrotter (gratis)

Maakt datavebruik niet zo uit tijdens het rijden? Probeer dan ook de gratis navigatie-app Waze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2012, 18:32
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.