iCulture speelt: Angry Bert Visscher en Mr Bean: Flying Teddy

Lollige games voor iPhone en iPad: Angry Bert is een promospelletje voor Bert Visscher en ook Mr Bean Flying Teddy is een Flappy Bird-kloon.

ICS Angry Bert iPhone iPadWhellup! Whellup! Een iCulture speelt bomvol goedbedoelde grappen die alleen onder bepaalde omstandigheden leuk zijn! Het kan verkeren. Cabaretier Bert Visscher heeft in aanloop van zijn nieuwe theatershow het spel Angry Bert uitgebracht op de iPhone en het is een… Flappy Bird-achtige! En nog meer Nederlandse grollen komen van Endemol vandaag. Die zitten achter het nieuwe Mr. Bean: Flying Teddy. Nóg een Flappy Bird-kloon! Ter compensatie hebben we ook iets wat meer op een game lijkt.

Angry Bert: weer een crash met Berta 38

ICS Angry Bird rode doek scherm‘Zelden zoiets gezien’ heet de nieuwe theatervoorstelling van Bert Visscher waarvoor de cabaretier reclame maakt in het nieuwe spelletje Angry Bert. En die titel kan niet verder afliggen van Angry Bert zelf. Dit is de honderdduizendste Flappy Bird-achtige game die we in korte tijd langs zien komen. En toch: met de bekende Groninger erachter kan het natuurlijk zomaar een succesje worden. In het spel ontgaat het je aan niks dat dit spel met Bert Visscher te maken heeft. Na elke highscorepoging zie je in welke drie steden de voorstelling te zien zal zijn en tijdens het spelen is het een orgie van Visscher-gekerm. “Benzine!” “GULP!” “Oh nee, Berta 38!” Er zit genoeg afwisseling in de typische en geinige uitspattingen om het spel niet meteen weg te leggen – en voor je het weet heb je een flinke highscore gezet in een spelletje dat net zoveel om de opsmuk draait als de laatste shows van Visscher zelf.

Downloaden: Angry Bert (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

ICS Angry Bert Flappy Bird grapje

Mr Bean: Flying Teddy… tja

ICS Mr Bean Flying Teddy iPhoneAngry Bert mag dan geen hoogvlieger zijn, het spel is een verademing in vergelijking met de nieuwste creatie van ons aller Endemol Games. Nu is de tekenfilmserie omtrent Mr Bean sowieso al erg jammer na de hilarische sketches aan het begin van de jaren negentig, maar dit spel heeft echt niks om het lijf.

Je bestuurt een vliegtuigje met een niet als zodanig te herkennen Teddy en tapt op het scherm om die in de lucht te houden. Helaas is teddy nog wat zwaarder dan onze gele Flappy-fladderaar en gedraagt hij zich als een tientonner die je amper kan aanvoelen om in de lucht te houden. Je gaat dus af als een tierelier in het begin en als je dan de twee steeds te laat ingeladen geluidjes van cartoon-Bean hoort en één animatie ziet, heb je het hier snel gezien.

Downloaden: Mr. Bean: Flying Teddy (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

En nu voor de inhoud: 999 komt eraan

999 Nintendo DS op IOSEen kleine, maar zeer fanatieke groep Nintendo DS-bezitters wijst ons er geregeld op dat Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors één van de betere verhalen in een game weet te vertellen. Het origineel combineert lange dialogen tussen Japanse figuren met verdomd lastige puzzelkamers, die in het verhaal weer een belangrijke rol spelen. Dat er in 2014, vier jaar na het origineel op de DS, nog steeds over het verhaal van de game wordt gesproken, wijst er waarschijnlijk op dat het allemaal inderdaad verdraaid goed in elkaar steekt. Maar: het is tegelijkertijd ook een extreem obscure game, die steeds lastiger te verkrijgen is. Het is dan ook goed nieuws dat er op 17 maart een iOS-versie naar het westen komt. Deze mobiele versie van de game bevat het volledige verhaal uit het origineel, maar heeft dan weer geen enkele puzzel. De iOS-game is daarom eerder een interactief boek dan een breinbrekend puzzelspel. Dat veelgeprezen verhaal zal zich dan toch echt moeten bewijzen.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2014, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen flappy bird, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.