FinCals: financiële AEX- en AMX-gegevens in je iPhone-agenda

FinCals zet elk kwartier de laatste AEX-stand in de kalender van je iPhone en iPad. Ook kan je jezelf abonneren op bekendmakingen van kwartaalcijfers van bedrijven op de AEX en AMX.

FinCals iPhone iPod touch iPad agenda financiëleElk kwartier de laatste AEX-stand in de kalender van je iPhone én de data waarop de belangrijkste bedrijven van de AEX en AMX hun kwartaalcijfers presenteren. Dat doet FinCals, een jonge applicatie van Joules Media. Het Nederlandse bedrijf legt zich toe op agenda-toepassingen voor de iPhone en kwam eerder al met Tour 2011, Weerkalenders en VoetbalCals. FinCals heeft hetzelfde principe: je installeert de app, activeert je gewenste kalenders en verwijdert de app weer.

Er zijn drie soorten kalenders aan te zetten vanuit FinCals. Twee daarvan komen op hetzelfde neer en geven belangrijke agendapunten van de beursgenoteerde bedrijven aan de AEX en AMX aan. Je kan zelf een bedrijf uitkiezen waar je updates van wilt zien in je kalender, maar hoeft dat aantal niet te beperken tot één. Zonder extra kosten kun je alle agendapunten van de bedrijven in de agenda zetten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om aandeelhoudersvergaderingen en de bekendmaking van kwartaalcijfers.

De andere mogelijkheid is het tonen van de laatste AEX-stand in je agenda. Die wordt behoorlijk regelmatig geüpdatet om de laatste stand te tonen. Sterker nog: de stand ververst elk kwartier en blijft bij de dagafsluiting staan op het tijdstip van de sluiting.

De via FinCals ingevoerde kalendergegevens kunnen weer gedeactiveerd worden onder de algemene instellingen -> E-mail, contacten, agenda’s op de iPhone. Omdat de gegevens rechtstreeks in de iPhone-kalender worden gezet, worden de agendapunten ook zichtbaar in andere apps die daar gebruik van maken, zoals de geprezen Nederlandse app Week Calendar. Sinds iCloud worden de agendagegevens bovendien automatisch gesynchroniseerd met de iPad.

Downloaden: FinCals: Financiële kalenders (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2011, 14:48
Categorie Financiën
Onderwerpen activity, financieel, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.