Final Fantasy VI deze winter naar iOS, Final Fantasy VII volgt mogelijk

Square Enix is van plan om Final Fantasy VI deze winter opnieuw uit te brengen voor de iPhone, iPad en iPod touch.

Final Fantasy VI logoSquare Enix gaat deze winter Final Fantasy VI uitbrengen voor de iPhone, iPad en iPod touch. Dit heeft de ontwikkelaar verteld aan gamesite Kotaku. Het zal niet gaan om een regelrechte port, maar om een opgepoetste versie waarin de sprites zijn aangepast en het makkelijker is om in level te groeien. Ondertussen zegt de studio dat Final Fantasy VII, misschien wel de meest geroemde game in de reeks, op een dag wellicht ook een iOS-versie zal krijgen.

De iOS-versie van Final Fantasy VI zal gewoon 2D-beelden gebruiken zoals het origineel, maar de grove pixels worden ditmaal gladgetrokken. Met deze truc zagen we Square Enix eerder ook al Final Fantasy V oppoetsen, al was toen niet iedereen even blij met de nieuwe stijl. Hoe de game er exact uit zal zien weten we alleen nog niet, aangezien er nog geen beelden zijn vrijgegeven. De beelden bij dit artikel zijn van het originele spel.

Final Fantasy VI verscheen origineel voor de Super Nintendo, maar was toen alleen in Japan en de Verenigde Staten beschikbaar. In Europa moesten we wachten tot de game opnieuw beschikbaar werd gesteld op de Playstation. Toentertijd vervelend, want de internationale pers was lyrisch over het toen revolutionaire rollenspel. Spelers kropen dit keer niet in de huid van één held, maar een groep avonturiers. Er werd daardoor een meeslepend fantasieverhaal uit verschillende perspectieven verteld. De inmiddels traditionele Final Fantasy-formule is verder grotendeels intact: je reist over de wereld, vecht tegen monsters, groeit in level en vindt steeds waardevollere wapens en pantsers.

Final Fantasy VI screen

Square Enix staat er om bekend van tijd tot tijd de Final Fantasy-spellen opnieuw uit te brengen, maar met Final Fantasy VI heeft de ontwikkelaar alle spellen die ze doorgaans porten en opnieuw maken voor iOS beschikbaar gesteld. Alle hierop volgende games worden minder fanatiek op alternatieve platformen uitgebracht, vermoedelijk omdat de 3D-beelden die vanaf VII worden gehanteerd een simpele port lastiger maken. Toch hint Square Enix tegenover Kotaku naar een iOS-versie van het bekende Final Fantasy VII. De studio zegt te weten dat er veel fans van VII zijn, en dat er ook een hoop fans bij het bedrijf zelf werken. Doet deze laatste port het samen met de eerdere delen goed, dan hoopt de studio op een dag Final Fantasy VII ook uit te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 9:47
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, square enix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.