Drift Mania Street Outlaws: scheuren en slippen op iPhone en iPad

Drift Mania: Street Outlaws is een fijne racegame voor iPhone en iPad als je van auto's tunen en driften houdt. De game ziet er goed uit.

Drift Mania Street Outlaws iPad headerEen nieuwe week, een nieuwe racegame lijkt zo langzamerhand wel het credo op de iPhone en iPad. Na Real Racing 3, Fast & Furious 6, 2K Drive, Asphalt 8: Airborne en vorige week GT Racing 2 staat nu Drift Mania: Street Outlaws in de App Store. Het is de derde echte game in de populaire serie waarin je zolang en zoveel mogelijk slippend de bochten doorkomt met je auto. Ditmaal begin je aan een carrière in het spel en rij je eerst in een barrel dat je steeds verder kan tunen en uitbouwen.

Maar de meest in het oog springende verandering ten opzichte van de voorgangers zijn de beelden van het spel. Waar het eerste deel een beetje knullig oogde en je letterlijk misselijk kon worden van Drift Mania Championship 2 omdat echt álles draaide, is Street Outlaws voorzien van erg nette en strakke beelden. De fictieve automodellen zijn misschien niet zo gedetailleerd als in de eerder genoemde concurrentie, maar je racet over lekker duidelijke, brede banen die in rap tempo aan je voorbij gaan.

Punten voor driften

Drift Mania auto tunenDrift Mania: Street Outlaws voor iPhone en iPad stuurt standaard met kantelbesturing en onze ervaring is dat die besturing prettiger is dan het stuurtje op het scherm, waardoor je de schwung een beetje uit de auto haalt. Die is allesbepalend voor je score: hoe sneller en hoe langer je drifts in de bochten, hoe meer punten. Bovendien krijg je extra punten als je in de blauw gemarkeerde bonus zone drift. De snelheid bepaal je handmatig: rechts ervan zie je een indicatie van hoeveel gas je geeft. Als een drift in een botsing eindigt, ben je de punten kwijt. Gelukkig is de slipbesturing zo ver doorgevoerd dat juist rechtdoor rijden echt een uitdaging is.

Bumpers kopen

In de ‘verhaallijn’ van het spel begin je met een wel heel simpele auto waarbij je wordt geprikkeld om die zo snel mogelijk te voorzien van tuning. De game telt maar liefst 48 upgrades op prestatiegebied als remmen, snelheid en acceleratie en die staan nog los van de honderden bumpers, velgen en stickers die je op de auto’s kwijt kan. Waar investeer je als eerst in? De eerste auto heeft niet eens meegespoten bumpers… De drang om geld uit te geven komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. In-app aankopen kunnen flink bijschieten om je auto sneller op te waarderen.

Genoeg te doen

Drift Mania zij-aan-zij racenStreet Outlaws heeft genoeg te doen. De 13 tracks houden niet over, maar zijn in de stad, woestijn en sneeuw wel afwisselend genoeg. Bovendien kent elk circuit talloze zijweggetjes die het leuk houden om ze meerdere keren te spelen. Verder kruip je achter het stuur van 21 onbestaande, maar wel bekend voorkomende auto’s, heb je de keuze uit 5 camera’s en 3 moeilijkheidsniveau’s. Naast de carrièrestand kan je ook losse driftcompetities beginnen en kan je online tegen vrienden racen.

Sprongen vooruit

De afwerking van Drift Mania: Street Outlaws staat niet op zo’n hoog plan als de concurrentie. De beelden zijn netjes maar niet zo gedetailleerd als andere games en ook de auto’s zien er soms wat simpel uit. Maar Drift Mania is er wel met sprongen op vooruit gegaan. De game speelt beter dan ooit, ziet er beter uit en is een feest voor de tuning-fanaat.

Downloaden: Drift Mania: Street Outlaws (€0,89, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 10:27
Categorie Games
Onderwerp racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.