Simple RSS Push+: ontvang pushberichten van je favoriete websites

Simple RSS Push+ geeft je pushberichten zodra je favoriete websites nieuwe artikelen hebben geplaatst. De app kan nog net iets beter.

Pushberichten van websites ontvangenJe hoeft niet perse op zoek te gaan naar de nieuwste berichten van de websites die je graag bezoekt. Je kan ze ook laten bezorgen op je iPhone. Daar zorgt de nieuwe iPhone-app Simple RSS Push+ voor. Nadat je het adres van een website hebt ingevuld, kan je niet alleen het nieuws ervan lezen in de applicatie, maar krijg je ook een pushbericht als de site een nieuw artikel heeft geplaatst. De kop van het bericht lees je meteen in de pushmelding.

Zelf de websites bepalen

Als je laatst ook over Push.co hebt gelezen op deze website, zal je je misschien afvragen wat de verschillen tussen de twee apps zijn. Het is heel simpel: Push.co verstuurt je alleen pushberichten van websites die zich hebben aangemeld voor Push.co én waar je vervolgens in de app voor bent aangemeld. Websites kunnen vervolgens zelf bepalen welke berichten je ontvangt. In Simple RSS Push+ vul je gewoon een webadres zoals iPhoneclub.nl in en krijg je pushberichten voor elk nieuw artikel.

Daarnaast is Simple RSS Push+ (de plus in de naam is vanwege het onderscheid met de eerder uitgebrachte versie in de App Store die niet vloeiend onder iOS 7 werkt) een nieuwsapplicatie. Je kan in de applicatie verschillende mappen aanmaken waar je de websites onder kan verdelen. Bij binnenkomst in de app zie je de verschillende mappen staan en druk je erop om te zien hoeveel nieuwe, ongelezen berichten elke website biedt.

Simple RSS Push websites lezen Simple RSS Push websites met nieuws

Lezen en delen

Hoewel de applicatie fraai in iOS 7-ontwerp is gestoken, blijft de weergave van de nieuwsberichten in de app daarbij achter. Je ziet de verschillende koppen van de websites onder elkaar, met daarbij alleen foto’s als de website het toestaat. Een bericht zelf heeft een donkerrode kop, een lichtrode balk die daar meteen onder staat en daarna begint de tekst meteen. In de instellingen valt het standaardlettertype gelukkig kleiner te maken, maar de leesweergave is niet modern of bijzonder prettig. Alles staat dicht op elkaar. Met de pijl bovenin ga je naar het volgende bericht, met de wereldbol onderin open je het volledige artikel op de website waar het vandaan komt. Aardig is dat je artikelen kan delen via Facebook, Twitter en e-mail, maar ook kan doorzetten naar Pocket of Instapaper. Nog een aardige optie: artikelen die je favoriet, kan je teruglezen op de computer door daar in te loggen in de webomgeving van Simple.

Simple RSS Push berichten van website Simple RSS Push bericht lezen

Één vernieuwing nodig

Simple RSS Push+ is geen geweldige applicatie om het nieuws van je in te lezen. Daarvoor is een toepassing als Reeder veel fraaier en soepeler, bijvoorbeeld. Het zijn de pushberichten die van deze app de grote kracht maken, zeker omdat je ze per website kan in- en uitschakelen op elk moment. Één vernieuwing is echter nodig om van Simple RSS Push+ echt een fijne app te maken. Op dit moment opent een pushbericht niet direct het artikel van de site dat wordt gepusht, maar de voorpagina van de app met alle mappen en websites. Dat moet anders. Desondanks is de applicatie erg geschikt om nieuwe artikelen binnen te krijgen zodra ze zijn gepubliceerd.

Downloaden: Simple RSS Push+ (€3,59, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 9:09
Categorie Nieuws
Onderwerpen pushberichten, rss
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.